Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Als appetijt voor goud zo laag is, waarom daalt de GOUDPRIJS dan niet meer ?

De daling van 30 % in 2013 heeft diepe wonde geslagen bij de beleggers in goud. De vraag naar fysiek goud daalt, maar blijft robuust – het sentiment staat op een dieptepunt, maar de GOUDPRIJS daalt niet meer. Waarom blijven de meeste analisten dan een daling van de GOUDPRIJS voorspellen?

De GOUDPRIJS daalt traditioneel bij een sterkere Amerikaanse economie, bij een strakker monetair beleid, bij recordkoersen op de aandelenmarkt. Maar deze keer niet, hoewel men steeds meer begint te beseffen dat de Amerikaanse economie niet zo sterk is als men eerst dacht. De hoop op een heropleving van de economie in het tweede kwartaal, tapering en indexen op nieuwe records verklaart alvast waarom het sentiment voor goud op het laagste niveau staat van de laatste 4,5 jaar, maar het verklaart niet waarom de GOUDPRIJS stand blijft houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De investeerder moet het goud niet loslaten

Goud is een onderwerp dat in kringen van investeerders een beetje moeilijk begint te worden. Want elke poging tot opleving in de GOUDPRIJS wordt bruusk een halt toegeroepen. Dat was nog maar eens het geval op het einde van Q2 toen de GOUDPRIJS zonder zichtbare reden opeens terugviel onder het niveau van 1300 dollar per troy ons.

Voor Cody Willard, auteur van de rubriek Revolution Investing op MarketWatch, voldoende aanleiding om opnieuw in de pen te kruipen om zijn mening over het goud neer te schrijven. Willard heeft recht van spreken want hij is auteur van het druk gelezen boek Everything You Need to Know About Investing in Gold and Silver.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 juli 2014

Goud en zilver report (Week 27)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week met 0,78% naar €971 per troy ounce. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws doet ook de GOUDPRIJS weinig. Cijfers van verschillende munthuizen laten zien dat de vraag naar fysiek goud in de eerste helft van dit jaar kleiner was dan in dezelfde periode van vorig jaar. Beleggers kochten daarentegen wel bijna even veel zilver als in de eerste helft van recordjaar 2013.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudmijnsector failliet bij GOUDPRIJS $1300

De goudmijnsector is eigenlijk failliet bij een GOUDPRIJS van $1300 per troy ounce. Dit is de stelling van Mark Bristow, CEO van Randgold Resources. Volgens Bristow is de goudwinningindustrie niet in staat om rendement te maken bij een GOUDPRIJS van $1300 of lager. De consequentie van een falende goudmijnsector zou tot gevolg hebben dat het aanbod van goud daalt, de GOUDPRIJS op zou moeten lopen bij een gelijk blijvende fysieke vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Chinese kopers van goud houden zich even gedeisd

De Chinezen zijn dol op goud en zullen dat ook blijven, laat daar geen twijfels over bestaan. Maar anderzijds hebben ze maar al te goed in de gaten dat de GOUDPRIJS voorlopig niet van de grond raakt. Ze kopen met andere woorden nog wel goud maar staan niet bepaald te trappelen om op eender welk niveau in de markt te stappen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$