Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 961 tot 965
Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Goud houdt stand boven $ 1300

Beter dan verwachte economische cijfers uit de VS en de Eurozone zorgde ervoor dat de GOUDPRIJS terug moest. De spanningen in de Gaza-strook en nog steeds de Oekraïne zorgden voor steun en hield de prijs net boven de $1300 per ounce.

Rusland en Turkije hebben voor de derde maand op rij hun goudreserves verhoogd, dit is te zien in data van het IMF. De recentelijke prijsdaling zijn voor een aantal landen aanleiding geweest om hun reserves in goud op deze lagere niveaus te verhogen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Volatiliteit goud en zilver blijft groot de komende dagen

De GOUDPRIJS daalde de laatste weken enkele keren onder $ 1.300 om daarna weer ter herstellen. Het goede nieuws is dus dat $ 1.300 nog steeds een goede steun vormt. Dit bevestigt de sterke vraag naar fysiek goud als de GOUDPRIJS daalt. Het slechte nieuws is dat centrale planner en hun bevriende banken nog steeds de GOUDPRIJS proberen te manipuleren, dat zegt James Turk.

Deze week kan er nog veel volatiliteit zijn op de goudmarkt met vervaldag van opties op de OTC markt, maar ook de bekendmaking van het bbp cijfer over het tweede kwartaal en de werkloosheidscijfers op vrijdag. Daarbij komt ook nog een meeting van de Federal Reserve waar men naar verwachting tapering verder zal zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Belangrijk bericht voor diegene die goudmijnaandelen hebben of willen kopen

Je hoort overal dat het tijd is om goudmijnaandelen te kopen. De sector zit al sinds begin dit jaar in een sterke rally. Maar goudmijnaandelen kunnen gevaarlijk zijn voor beleggers. Er is een overtuiging die beleggers veel geld kunnen kosten. Het is op dit moment een goed idee om goudmijnaandelen te kopen, … maar je mag er zeker niet verliefd op worden en denken dat ze eeuwig blijven stijgen.

Na de crash van eind 2011 tot midden 2013 van de GOUDPRIJS gingen de goudmijnaandelen door een ware hel. Maar de GOUDPRIJS zet een stevige bodem neer eind juni en eind december vorig jaar. In juni dit jaar werd een hogere bodem neergezet waardoor de GOUDPRIJS terug in een opwaartse trend zit en goudmijnaandelen het zeer goed doen in 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Onschatbare tips om de juiste goudmijnen te selecteren in de volgende stierenmarkt

Er is geen substituut voor fysiek goud, maar in goudmijnaandelen heb je een ruime keus. Men zegt wel eens dat goudmijnaandelen met een hefboom bewegen ten opzichte van de GOUDPRIJS. Maar terwijl de GOUDPRIJS de laatste 10 jaar maal 3 ging, zijn goudmijnen zoals Barrick Gold, Newmont Mining en Harmoney Gold in waarde gedaald in deze periode. Het is dus essentieel om de juiste goudmijnen te selecteren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Banken beschuldigd Manipulatie Zilverprijs

Manipulatie van de zilverprijs is de laatste jaren veel besproken. Vandaag werd bekend dat Deutsche Bank, HSBC en Bank Nova Scotia worden beschuldigd van het manipuleren van de zilverprijs voor miljarden Amerikaanse Dollars. Een situatie die vergelijkbaar is met de manipulatie van de GOUDPRIJS. Eind mei kreeg Barclays een boete van €32 miljoen voor het manipuleren van de GOUDPRIJS ten koste van een cliënt van de bank. Lees het artikel Manipulatie GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$