Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 966 tot 970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Hoe zit het met de manipulatie van de goudmarkt?

Dat de GOUDPRIJS gemanipuleerd wordt is inmiddels zo klaar als een klontje geworden. Alleen weten we nog niet hoe dat precies gebeurt en wie er precies bij de manipulatie betrokken is. Erg ver moet achter de daders niet gezocht worden. Vijf grootbanken ‘fixen’ de GOUDPRIJS in Londen sinds jaren en het is in die hoek dat de schuldigen gezocht moeten worden.

Tot voor kort werden alle geruchten over een manipulatie van het goud met klem ontkend. Insiders, meer bepaald de grote banken, spraken van indianengeruchten die op niets en niemendal gebaseerd waren. Maar ze werden meteen met de neus op de feiten gedrukt door het vertrek van ‘fixer’ Daniel Plankett van Barclays.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Edele metalen bewegen in 2 richtingen

De GOUDPRIJS blijft zwak gestemd maar daarbij valt toch een factor op die vaak over het hoofd wordt gezien. De verhandelde volumes in het goud zijn bijzonder zwak, ze bevinden zich momenteel op ongeveer de helft van het gemiddelde bekeken over een langere periode. Dat bevestigt dat het minste aanbod niet door de vraag gecompenseerd kan worden.

Natuurlijk zijn er redenen waarom het goud zo weinig interesse aantrekt. De GOUDPRIJS heeft een paar stevige opdoffers gekregen en dat heeft heel wat investeerders op de vlucht gejaagd. Kandidaat kopers kijken nu liever de kat uit de boom alvorens, mogelijk vroegtijdig, in de markt te stappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

De GOUDPRIJS begint nu aan zijn sterkste seizoen

De tegenwind voor een hogere GOUDPRIJS zal weldra veranderen in een rugwind. Hoewel de productie / het aanbod van goud relatief constant is doorheen het jaar, kent de GOUDPRIJS toch seizoensgebonden invloeden. Dit komt voornamelijk door de vraagzijde. Bepaalde maanden in een jaar stijgt de vraag naar goud sterk in verschillende landen door allerhande cultuurgebonden festiviteiten. Dit is een wederkerend fenomeen dat opnieuw staat te beginnen.

Sinds de stierenmarkt begon in 2001 stijgt de GOUDPRIJS nog steeds aan een tempo van gemiddeld 13,4 % per jaar. Het is onbegrijpelijk dat goud momenteel zo gehaat is als je deze cijfers bekijkt. De S&P 500 kan slechts een gemiddelde jaarlijkse stijging van 1,9 % voorleggen voor deze periode.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Is de goudmarkt een vogel voor de kat of niet?

Bent u het beu om bijna dagelijks te moeten vaststellen dat de GOUDPRIJS ofwel is gedaald ofwel nog altijd niet is gestegen? In dat geval lijdt u een goudmoeheid en dat is een kwaal waar wel meer waarnemers aan lijden. Het is namelijk niet makkelijk om te blijven geloven in de toekomst van het goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

5 factoren die een stijging van de GOUDPRIJS afremmen

Ja, we weten het: het goud slaagt er maar niet meer in om een vuist te maken. De Amerikaanse centrale bank mag geld drukken zo veel ze wil, de GOUDPRIJS trekt er zich op het eerste gezicht niets van aan. Behalve het feit dat de GOUDPRIJS duidelijk gemanipuleerd is, zijn er een aantal factoren, meer bepaald 5, die de GOUDPRIJS beletten van te stijgen.

De 5 factoren die de GOUDPRIJS afremmen even op een rijtje gezet, we starten met de factor economische stabiliteit. Na het tumult van de financiële crisis zijn de afgelopen 5 jaar relatief stabiel verlopen. We zeggen inderdaad relatief want af en toe waren er toch wel hobbels op het parcours.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$