Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 971 tot 975
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Is een GOUDPRIJS van $ 10.000 / ounce realistisch ?

Als iemand een voorspelling doet, voelen we ons alleen gemakkelijk met die voorspelling als deze niet te ver van de huidige waardering ligt. Extreme waarderingen worden niet gelooft omdat men niet de verbeeldingskracht heeft dat het uiteindelijk toch zover kan komen. Zo is dat ook met een voorspelling van de GOUDPRIJS van$ 10.000 aldus Gold Stock Bull. Nochtans kan dit er van komen.

Goud is de tegenpool van de Amerikaanse dollar. Men kan goud aanzien als de reflectie van het sentiment rond de koopkracht van de Amerikaanse dollar. Dit sentiment kan gemeten worden aan de hand van de Fear Index van James Turk. In de jaren ’80 toen de dollar op instorten stond en de GOUDPRIJS piekte, stond de Fear Index van James Turk op 10 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Goud moet $ 1.350 slopen om definitief op het juiste spoor te zitten

Goud wordt dikwijls aanzien als een indekking tegen inflatie. Het huidige beleid van lage rente zou inflatie in de hand moeten werken, maar tot op heden is inflatie uitgebleven. Toch zegt Value Walk dat ZIRP en QE de GOUDPRIJS hoger zal sturen de komende jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Kan inflatie de GOUDPRIJS in beweging brengen?

Traditioneel wordt de GOUDPRIJS altijd gekoppeld aan geografische onrust en aan inflatie. Die geografische onrust slaagt er voorlopig niet in om de GOUDPRIJS in beweging te brengen. De vraag die op ieders lippen ligt is dan ook de volgende: zal de inflatie er wel in slagen om het goud weer richting de kaap van 2,000 dollar te duwen?

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De GOUDPRIJS consolideert

Met de geopolitieke spanningen alom aanwezig weet de GOUDPRIJS zich gesteund. De prijs heeft stand kunnen houden boven $ 1300 per ounce. Dit terwijl er toch positieve economische data uit de VS bekend gemaakt werden deze week. De aandelenmarkten in de VS bereikten recordhoogten en meestal gaat dit gepaard met een sterke daling van de GOUDPRIJS.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Goud heeft nog ruimte tot $ 1.450 tegen het einde van het jaar

Lear Capital CEO Scott Carter heeft een tegendraadse mening als het aankomt op de Amerikaanse economie. Hij kijkt naar de cijfers onder de motorkap en ziet een economie die veel minder sterk is dan de cijfers op het eerste zicht laten uitschijnen. Dit zal de winstcijfers van de bedrijven aantasten waardoor aandelen het veel minder goed gaan doen. Dit speelt in het voordeel van de GOUDPRIJS en hij ziet dan ook een GOUDPRIJS van $ 1.450 tegen het einde van het jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$