Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 991 tot 995
Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De GOUDPRIJS consolideert

Met de geopolitieke spanningen alom aanwezig weet de GOUDPRIJS zich gesteund. De prijs heeft stand kunnen houden boven $ 1300 per ounce. Dit terwijl er toch positieve economische data uit de VS bekend gemaakt werden deze week. De aandelenmarkten in de VS bereikten recordhoogten en meestal gaat dit gepaard met een sterke daling van de GOUDPRIJS.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Goud heeft nog ruimte tot $ 1.450 tegen het einde van het jaar

Lear Capital CEO Scott Carter heeft een tegendraadse mening als het aankomt op de Amerikaanse economie. Hij kijkt naar de cijfers onder de motorkap en ziet een economie die veel minder sterk is dan de cijfers op het eerste zicht laten uitschijnen. Dit zal de winstcijfers van de bedrijven aantasten waardoor aandelen het veel minder goed gaan doen. Dit speelt in het voordeel van de GOUDPRIJS en hij ziet dan ook een GOUDPRIJS van $ 1.450 tegen het einde van het jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Als appetijt voor goud zo laag is, waarom daalt de GOUDPRIJS dan niet meer ?

De daling van 30 % in 2013 heeft diepe wonde geslagen bij de beleggers in goud. De vraag naar fysiek goud daalt, maar blijft robuust – het sentiment staat op een dieptepunt, maar de GOUDPRIJS daalt niet meer. Waarom blijven de meeste analisten dan een daling van de GOUDPRIJS voorspellen?

De GOUDPRIJS daalt traditioneel bij een sterkere Amerikaanse economie, bij een strakker monetair beleid, bij recordkoersen op de aandelenmarkt. Maar deze keer niet, hoewel men steeds meer begint te beseffen dat de Amerikaanse economie niet zo sterk is als men eerst dacht. De hoop op een heropleving van de economie in het tweede kwartaal, tapering en indexen op nieuwe records verklaart alvast waarom het sentiment voor goud op het laagste niveau staat van de laatste 4,5 jaar, maar het verklaart niet waarom de GOUDPRIJS stand blijft houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De investeerder moet het goud niet loslaten

Goud is een onderwerp dat in kringen van investeerders een beetje moeilijk begint te worden. Want elke poging tot opleving in de GOUDPRIJS wordt bruusk een halt toegeroepen. Dat was nog maar eens het geval op het einde van Q2 toen de GOUDPRIJS zonder zichtbare reden opeens terugviel onder het niveau van 1300 dollar per troy ons.

Voor Cody Willard, auteur van de rubriek Revolution Investing op MarketWatch, voldoende aanleiding om opnieuw in de pen te kruipen om zijn mening over het goud neer te schrijven. Willard heeft recht van spreken want hij is auteur van het druk gelezen boek Everything You Need to Know About Investing in Gold and Silver.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 juli 2014

Goud en zilver report (Week 27)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week met 0,78% naar €971 per troy ounce. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws doet ook de GOUDPRIJS weinig. Cijfers van verschillende munthuizen laten zien dat de vraag naar fysiek goud in de eerste helft van dit jaar kleiner was dan in dezelfde periode van vorig jaar. Beleggers kochten daarentegen wel bijna even veel zilver als in de eerste helft van recordjaar 2013.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$