Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 991 tot 995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De investeerder moet het goud niet loslaten

Goud is een onderwerp dat in kringen van investeerders een beetje moeilijk begint te worden. Want elke poging tot opleving in de GOUDPRIJS wordt bruusk een halt toegeroepen. Dat was nog maar eens het geval op het einde van Q2 toen de GOUDPRIJS zonder zichtbare reden opeens terugviel onder het niveau van 1300 dollar per troy ons.

Voor Cody Willard, auteur van de rubriek Revolution Investing op MarketWatch, voldoende aanleiding om opnieuw in de pen te kruipen om zijn mening over het goud neer te schrijven. Willard heeft recht van spreken want hij is auteur van het druk gelezen boek Everything You Need to Know About Investing in Gold and Silver.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 juli 2014

Goud en zilver report (Week 27)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week met 0,78% naar €971 per troy ounce. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws doet ook de GOUDPRIJS weinig. Cijfers van verschillende munthuizen laten zien dat de vraag naar fysiek goud in de eerste helft van dit jaar kleiner was dan in dezelfde periode van vorig jaar. Beleggers kochten daarentegen wel bijna even veel zilver als in de eerste helft van recordjaar 2013.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudmijnsector failliet bij GOUDPRIJS $1300

De goudmijnsector is eigenlijk failliet bij een GOUDPRIJS van $1300 per troy ounce. Dit is de stelling van Mark Bristow, CEO van Randgold Resources. Volgens Bristow is de goudwinningindustrie niet in staat om rendement te maken bij een GOUDPRIJS van $1300 of lager. De consequentie van een falende goudmijnsector zou tot gevolg hebben dat het aanbod van goud daalt, de GOUDPRIJS op zou moeten lopen bij een gelijk blijvende fysieke vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Chinese kopers van goud houden zich even gedeisd

De Chinezen zijn dol op goud en zullen dat ook blijven, laat daar geen twijfels over bestaan. Maar anderzijds hebben ze maar al te goed in de gaten dat de GOUDPRIJS voorlopig niet van de grond raakt. Ze kopen met andere woorden nog wel goud maar staan niet bepaald te trappelen om op eender welk niveau in de markt te stappen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 2 juli 2014

US Mint ziet verkoop gouden munten halveren

Het Amerikaanse munthuis heeft in de eerste helft van dit jaar veel minder gouden munten verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. In 2013 kreeg de markt nog een sterke impuls door de daling van de GOUDPRIJS, maar nu de prijs weer een beetje begint te stijgen wordt er weer minder fysiek goud gekocht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$