Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1001 tot 1005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Het is tijd om in het goud te investeren

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat de GOUDPRIJS er maar niet in slaagt om brokken te maken. Elke keer dat de GOUDPRIJS van de grond komt blijkt het loosalarm te zijn. Binnen een periode van enkele dagen wordt het goud meestal teruggefloten. Je zou er de moed bij verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Wie of wat kan de GOUDPRIJS in beweging krijgen?

We willen deze vraag nog eens herhalen, precies omdat deze zo belangrijk is. Wie of wat kan de GOUDPRIJS in beweging krijgen? Veel investeerders liggen soms wakker van het uitblijven van een stijging van de GOUDPRIJS, vaak omdat ze grote long posities in het goud ingenomen hebben. Daar hebben ze nu grote spijt van.

Inderdaad heeft de GOUDPRIJS sinds de bereikte piek in september 2011 niets meer laten zien. Toen werd een recordniveau bereikt op 1,920 dollar voor een troy ounce goud maar sindsdien is het huilen met de pet op geworden. Wat er ook gebeurde, het goud wou niet meer van de plaats komen. De andere edele metalen overigens ook niet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Technische schade GOUDPRIJS hersteld

Ronald-Peter Stoeferle van Incrementum AG produceert ieder jaar een rapport over de goudsector dat dikwijls redelijk juist is in de analyse. Ook dit jaar is er een “In Gold We Trust” Report met een positieve outlook voor goud en nog meer voor goudmijnen, aldus Gold Stock Bull.

Stoeferle en zijn collega Mark Valek zijn niet die analisten die roepen dat goud naar $ 10.000 gaat, ze zijn wel van mening dat goud een monetair metaal is en dat het daarnaar ook beweegt in prijs. Ze zien de evolutie van de GOUDPRIJS in globale factoren die bijdragen in de vraag en aanbod van goud als monetair metaal.

Bron:
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Singapore opent nieuwe goudmarkt

Singapore opent vandaag een nieuwe futuresmarkt voor goud, zo bericht Reuters op basis van twee goed ingevoerde bronnen. Met de komst van dit nieuwe handelsplatform voor goud krijgt de Aziatische regio meer invloed in de totstandkoming van de GOUDPRIJS. Het goud zal verhandeld worden op de Singapore Exchange. Ook in Hong Kong en in China wil men handel in goudcontracten faciliteren, zodat de regio minder afhankelijk wordt van de goudmarkt in Londen en New York. China heeft de vrijhandelszone van Shanghai aangewezen als locatie voor de goudhandel.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Singapore opent nieuwe goudmarkt

Singapore heeft vandaag een nieuwe futuresmarkt voor goud geopend. Met dit nieuwe handelsplatform krijgt Azië mogelijk meer invloed in de totstandkoming van de GOUDPRIJS. Tot op heden wordt de prijs bepaald in de VS en in Londen, waar het meeste goud op papier verhandeld wordt. Dat terwijl de meeste fysieke goudhandel in Azië plaatsvindt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$