Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1006 tot 1010
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Singapore opent nieuwe goudmarkt

Singapore heeft vandaag een nieuwe futuresmarkt voor goud geopend. Met dit nieuwe handelsplatform krijgt Azië mogelijk meer invloed in de totstandkoming van de GOUDPRIJS. Tot op heden wordt de prijs bepaald in de VS en in Londen, waar het meeste goud op papier verhandeld wordt. Dat terwijl de meeste fysieke goudhandel in Azië plaatsvindt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Goud en goudmijnen na forse stijging nog steeds niet duur

Vorige week donderdag steeg de GOUDPRIJS met $ 45 op 1 dag. Het verraste hiermee vriend en vijand. 6 maanden geleden lag de GOUDPRIJS volledig op zijn gat en was het immens oververkocht. Beleggers gooiden de fundamenten voor een hoger GOUDPRIJS overboord en wilden niets meer te maken hebben met het gele edelmetaal. De forse prijsstijging doet sommige dan ook beweren dat de GOUDPRIJS ineens overgekocht is, maar niets is minder waar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Tapering is goed voor goud

Vele gaan er van uit dat het afbouwen van de stimulus door de Federal Reserve een negatieve werking heeft op de GOUDPRIJS. Maar sinds de Fed QE lanceerde, zat de GOUDPRIJS in een dalende trend en sinds de Fed begonnen is met ‘tapering’ zit de GOUDPRIJS in een opwaartse trend. Naarmate het einde van QE dichterbij komt, stijgt de GOUDPRIJS sterker. Het tegenovergestelde lijkt dus waar, en daar is een goede reden voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Het goud wordt uitgekotst

De laatste weken hebben we genoeg slechte berichten gehoord over de GOUDPRIJS. In het bijzonder drie weken geleden toen de GOUDPRIJS uiteindelijk de week flink lager uit ging. Steeds meer mensen twijfelen aan de kansen van het goud. Ook lijkt het goud niet meer door mensen gezien te worden als de ‘veilige haven’.

Deze titel heeft het goud gekregen omdat het edelmetaal tijdens economische of politieke strubbelingen vaak flink in waarde stijgt. Toch zagen we recent nog steeds een stijgende beweging tijdens de conflicten in Oekraïne en Iran. We kunnen dus wel degelijk nog spreken van een ‘veilige haven’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Verhaal van de zilvermarkt is een intriest verhaal

Wat is er in hemelsnaam mis met de zilverprijs? Die raakt tot verbazing van velen niet echt van de grond. Barron’s Commodities Corner column besteedde uitgebreid aandacht aan dit fenomeen onder de titel ‘Silver: The Worst Story of All the Metals’. Van overdrijving is eigenlijk geen sprake want het zilver bakt er kort en goed niets van.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Archer Financial Services, kan alleen maar bevestigen dat de zwakte bij het zilver eigenlijk onverklaarbaar is. Op het eerste en zelfs op het tweede gezicht zijn er geen redenen waarom het zilver niet langer min of meer synchroon met de GOUDPRIJS beweegt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$