Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1011 tot 1015
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Hedgefondsen gaan long op Goud

Hedgefondsen en andere investeerders blijken sinds kort long te gaan op goud. De GOUDPRIJS steeg de afgelopen 3 weken tot boven de $1300 per troy ounce. Investeerders hebben een record aantal ounces toegevoegd aan hun long posities. Volgens de gegevens van de Commodity Future Trading Commission bleek dat de shortposities daalde met 25.000 contracten in de weel tot 24 juni. Investeerders in goud zoals Hedgefondsen en andere beheerders van vermogen, hebben eenzelfde hoeveelheid contracten aan hun long-positie toegevoegd. Zij zetten in op een stijging van de GOUDPRIJS. De posities komen neer op 61% long, oftewel 47.784 contracten (4,8 miljoen ounces long).

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Goud presteert beter dan aandelen in eerste helft 2014

Goud heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beter rendement opgeleverd dan aandelen. De GOUDPRIJS steeg bijna 10%, terwijl de Amerikaanse Dow Jones index slechts 1,7% wist te winnen en een index van wereldwijde aandelen met bijna 5% steeg. De afgelopen drie jaar deden Amerikaanse aandelen het naar verhouding veel beter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Het is tijd om in het goud te investeren

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat de GOUDPRIJS er maar niet in slaagt om brokken te maken. Elke keer dat de GOUDPRIJS van de grond komt blijkt het loosalarm te zijn. Binnen een periode van enkele dagen wordt het goud meestal teruggefloten. Je zou er de moed bij verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Wie of wat kan de GOUDPRIJS in beweging krijgen?

We willen deze vraag nog eens herhalen, precies omdat deze zo belangrijk is. Wie of wat kan de GOUDPRIJS in beweging krijgen? Veel investeerders liggen soms wakker van het uitblijven van een stijging van de GOUDPRIJS, vaak omdat ze grote long posities in het goud ingenomen hebben. Daar hebben ze nu grote spijt van.

Inderdaad heeft de GOUDPRIJS sinds de bereikte piek in september 2011 niets meer laten zien. Toen werd een recordniveau bereikt op 1,920 dollar voor een troy ounce goud maar sindsdien is het huilen met de pet op geworden. Wat er ook gebeurde, het goud wou niet meer van de plaats komen. De andere edele metalen overigens ook niet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Technische schade GOUDPRIJS hersteld

Ronald-Peter Stoeferle van Incrementum AG produceert ieder jaar een rapport over de goudsector dat dikwijls redelijk juist is in de analyse. Ook dit jaar is er een “In Gold We Trust” Report met een positieve outlook voor goud en nog meer voor goudmijnen, aldus Gold Stock Bull.

Stoeferle en zijn collega Mark Valek zijn niet die analisten die roepen dat goud naar $ 10.000 gaat, ze zijn wel van mening dat goud een monetair metaal is en dat het daarnaar ook beweegt in prijs. Ze zien de evolutie van de GOUDPRIJS in globale factoren die bijdragen in de vraag en aanbod van goud als monetair metaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$