Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 1036 tot 1040
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

TA Special: De driehoekspatronen in de edele metalen

“Gold assets in biggest bullion ETF drop to lowest since 2008” lazen we deze week op Bloomberg. De ETF van de edele metalen waarvan sprake is, is de zeer bekende en zeer liquide GLD ETF. Dit nieuws trok onze aandacht en vooral het einde van de titel (“since 2008”) is uitermate interessant. In het artikel wordt dit verder gespecificeerd tot december 2008. We keken even op de weekgrafiek en stelden vast dat eind 2008 de GOUDPRIJS stevig hoger spurtte! Net op het moment dat heel wat beleggers uit de GLD tracker stapten. Kortom, dit artikel wijst nog maar eens op het zeer pessimistische sentiment op de goudmarkt. En we weten dat op dat ogenblik de trendommekeer nabij is (wat trouwens in 2008 op sublieme wijze geïllustreerd werd).

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Barclays beboet voor manipulatie GOUDPRIJS

Barclays krijgt een boete van €32 miljoen opgelegd voor het manipuleren van de GOUDPRIJS op 28 juni 2012.

De informatie komt van de toezichthouder FCA en het betreft Daniel Plunkett, goud handelaar van Barclays. Handelaar Plunkett gebruikte de term “mini puke” voor het lager zetten van de GOUDPRIJS.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Barclays krijgt £26 miljoen boete voor manipulatie goud fixing

Barclays heeft van de Britse toezichthouder een boete van £26 miljoen gekregen voor het manipuleren van de GOUDPRIJS fixing. Handelaar Daniel James Plunkett maakte misbruik van een fout in het computersysteem van de bank en wist op die manier ten koste van de klanten geld te verdienen aan de GOUDPRIJS fixing. De handelaar mag zijn werk niet meer uitvoeren en krijgt ook een boete.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Uw vraag voor Willem Middelkoop

Je moet het hem nageven. Willem Middelkoop klaagt al jaren het monetaire systeem aan en voorspelde hij de neergang van de Amerikaanse dollar, de vernietigende kredietcrisis en de fenomenale stijging van de GOUDPRIJS in verschillende boeken (‘Als de dollar valt‘, ‘Goud en het geheim van geld‘). Langzaam maar zeker vielen al deze dominostenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 mei 2014

Invloed centrale banken op GOUDPRIJS groter dan ooit

De eerste 3 maanden van dit jaar waren relatief mild voor de GOUDPRIJS. Een troy ons goud werd bijna 8 procent duurder maar het venijn zat maar weer eens in de staart. In de laatste week van maart ging de GOUDPRIJS opnieuw dalen en van een echt herstel die naamwaardig is, is tot dus ver geen sprake geweest.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$