Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 106 tot 110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 januari 2017

Is dit slechts een correctie voor de GOUDPRIJS?

Sinds de zomer van 2016 hebben de goudbeleggers uit een ander vaatje moeten tappen. De GOUDPRIJS is namelijk sinds die tijd van richting veranderd en dat wist te zorgen voor hernieuwd pessimisme over de toekomst van het gele edelmetaal.

Zo lieten diverse zakenbanken de afgelopen tijd weten dat ze geen enkel heil zien in het edelmetaal. Sterker nog, de GOUDPRIJS zou de komende tijd volgens diverse analisten met nog tientallen procenten in waarde kunnen gaan dalen!

Deze grafiek van de GOUDPRIJS verdient de nodige aandacht

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Dit kan zorgen voor een hogere GOUDPRIJS in 2017

De goudsector heeft er een bewogen beursjaar opzitten. Tijdens het eerste halfjaar van 2016 wist de GOUDPRIJS flink in waarde te stijgen, maar daarna wist het opnieuw in een dalende trend te belanden. De afgelopen weken is de GOUDPRIJS hard in waarde gedaald en steeds meer beleggers vragen zich af of het gele edelmetaal op dit moment weer koopwaardig is.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Wikileaks over papiergoud en volatiliteit GOUDPRIJS (1974)

De beste manier om het bezit van goud te ontmoedigen is door de volatiliteit van de GOUDPRIJS te verhogen. Dat moeten de beleidsmakers in de Verenigde Staten gedacht hebben toen het privé bezit van goud in 1974 weer werd toegestaan.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 1 januari 2017

Grootste Vermogensbeheerder ziet GOUDPRIJS $200 stijgen in 201

De grootste vermogensbeheerder heeft het koersdoel voor goud verhoogd naar......

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Goudmarkt in 2016: Jaaroverzicht

Het jaar 2016 zou je kunnen omschrijven als het jaar waarin de neerwaartse trend voor goud doorbroken werd. De combinatie van dalende aandelenkoersen en de dreiging van een langdurig lage of zelfs negatieve rente gaven de aanzet voor een vlucht richting edelmetalen. Halverwege het jaar stond de GOUDPRIJS bijna 23% hoger, terwijl zilver in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met 37% omhoog schoot. Daarmee was de eerste helft van 2016 het beste halfjaar voor goud sinds 1974.

Toch wisten de edelmetalen deze stijgende lijn niet vol te houden, want in de tweede helft van het jaar maakten goud en zilver een pas op de plaats. Met een GOUDPRIJS van iets meer dan €35.100 per kilogram op het moment van schrijven komen we uit op een jaarrendement van 11,5%. Zilver deed het dit jaar een stuk beter, want de huidige koers van ongeveer €490 per kilogram vertaalt zich naar een jaarrendement van 19%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$