Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1051 tot 1055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

GOUDPRIJS goedkoopst ten opzichte van aandelen sinds 2008

De GOUDPRIJS heeft het niet onder de markt in het tweede kwartaal van 2014. Vorige week moest de GOUDPRIJS al 3 % prijs geven en in het begin van de week werd deze trend verder gezet. De GOUDPRIJS boekte 7 verlieslatende handelssessies op rij. Dankzij het sterke eerste kwartaal blijft de GOUDPRIJS nog wel op positief terrein.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie van de GOUDPRIJS is doodnormaal

Wie zonder problemen geld kan toveren uit het niets, kan ook zonder problemen posities innemen op de markten. De GOUDPRIJS is een barometer voor de gezondheid van het financiële systeem. Als het systeem ziek is, prefereert men goud omdat goud altijd op een of andere manier terugkeert naar het monetaire systeem. Maar in de wereld van fiat geld, is het gemakkelijk om de symptomen van een ziek systeem te maskeren. Manipulatie van de GOUDPRIJS is dan ook dood normaal, aldus MarketUpdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Trek niet te snel conclusies: goud is een safe haven

Vorig jaar was het niets dan kommer en kwel op de goudmarkt. De GOUDPRIJS ging zwaar onderuit, op jaarbasis werd een troy ounce goud ruim een kwart goedkoper. Goud was uiteraard geen alleenstaand geval, ook andere edele metalen als zilver, platina, palladium, etc. gingen zwaar onderuit.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie GOUDPRIJS erger dan gedacht

De manipulatie van de GOUDPRIJS is op veel grote schaal gebeurd dan alleen door handelaar Daniel Plunkett van Barclays, waarvoor de Britse bank met £26 miljoen is beboet.

Dat concludeert de Financial Times na een rondgang onder partijen in de markt. Volgens een handelaar was het beïnvloeden van de GOUDPRIJS ‘routine’ en zouden meer banken daarbij betrokken zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Dit is waarom de GOUDPRIJS niet meer zal herstellen

De laatste 30 maanden presteren aandelen al beter dan goud. Na een val van 30 % vorig jaar staat de GOUDPRIJS vandaag nog enkele procenten hoger dan in het begin van het jaar, goudmijnaandelen staan na een klap van 55 % nog zo’n 14 % hoger dan in het begin van het jaar. Maar het herstel stokt al enkele maanden. De kritische weerstand van goud is $ 1.180 en het ziet er naar uit dat we nog naar dit niveau gaan. Barry Ritholz ziet de GOUDPRIJS dan ook niet meer herstellen om de volgende redenen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$