Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1051 tot 1055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Een dubbele bodem bij de GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS bleef de afgelopen weken vooral erg stil liggen. Dit had waarschijnlijk te maken met de onzekerheden wat betreft de afzetmarkt van het goud. De Chinese goudverkopen vielen iets tegen en ook in India hadden ze te maken met een goudverbod. Dit verbod is inmiddels zo goed als opgeheven door de regering en daardoor lijkt de weg open te zijn voor het goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 mei 2014

ALERT: Goud incasseert mokerslag!

De prijs van goud ligt vandaag opnieuw onder vuur. Nadat eerder op de dag enkele positieve economische cijfers uit de VS bekend werden, dook de GOUDPRIJS door het grafische steunniveau tussen 1275 en 1280 USD per ounce.

Meteen zakte de prijs diep weg naar 1265 USD/ounce omdat de neerwaartse doorbraak vele stop loss orders in de markt triggerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 mei 2014

Dit kan er voor zorgen dat de GOUDPRIJS explodeert

Voor vele zal het wel bekend in de oren klinken als wij zeggen dat India de import van goud probeert tegen te houden. De regering heeft zelfs een verbod opgesteld en door dit verbod is er een hele nieuwe handel ontstaan. Dit wordt ook wel de illegale handel genoemd. Deze illegale handel is overigens wel erg lonend. Maar er lijkt goed nieuws op komst te zijn. Onder de nieuwe regering lijken de regels namelijk versoepeld te gaan worden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

Goudmanipulatie “het topje van de ijsberg”

Afgelopen week waren er belangrijke berichten over goudmanipulatie. De manipulatie van de GOUDPRIJS is veel besproken onder de goldbugs maar inmiddels is de mainstream media ook wakker geworden. De Duitstalige televisiezender 3 Sat maakte een reportage over de vermeende GOUDPRIJS manipulatie. Maar meer brekend nieuws was de boete die Barclays Bank kreeg voor de manipulatie van de GOUDPRIJS ten koste van een cliënt van de bank. Barclays kreeg een boete van €32 miljoen omdat goudhandelaar Daniel Plunkett in de pool van de gold fixers een mail stuurde met de wens om een “mini puke” voor goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

TA Special: De driehoekspatronen in de edele metalen

“Gold assets in biggest bullion ETF drop to lowest since 2008” lazen we deze week op Bloomberg. De ETF van de edele metalen waarvan sprake is, is de zeer bekende en zeer liquide GLD ETF. Dit nieuws trok onze aandacht en vooral het einde van de titel (“since 2008”) is uitermate interessant. In het artikel wordt dit verder gespecificeerd tot december 2008. We keken even op de weekgrafiek en stelden vast dat eind 2008 de GOUDPRIJS stevig hoger spurtte! Net op het moment dat heel wat beleggers uit de GLD tracker stapten. Kortom, dit artikel wijst nog maar eens op het zeer pessimistische sentiment op de goudmarkt. En we weten dat op dat ogenblik de trendommekeer nabij is (wat trouwens in 2008 op sublieme wijze geïllustreerd werd).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$