Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2595 artikelen gevonden. Artikel 1066 tot 1070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Wat is er nu eigenlijk aan de hand op de goudmarkt?

Enkele maanden geleden verscheen er een spraakmakend artikel in de Financial Times onder de titel “Gold price rigging fears put investors on alert”. Er was in dat artikel dus duidelijk sprake van “Gold price rigging”, in fatsoenlijk Nederlands: het manipuleren van de GOUDPRIJS in één of andere richting.

Merkwaardig was het verschijnen van dit artikel in de FT, want de Britse kwaliteitskrant had tot dus ver in alle toonaarden ontkend dat er ook maar iets aan de hand was op de goudmarkt. Nochtans bestonden er al heel lang vermoedens dat er iets fout liep bij de fixing van de GOUDPRIJS in Londen. Bij die fixing zijn 5 grootbanken betrokken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Vraag naar goud steeg naar recordniveau in 2013

Hoewel de GOUDPRIJS vorig jaar met 29% onderuit ging was de vraag naar goud vorig jaar ook ongekend groot. Het afgelopen jaar werd er 18% meer goud gebruikt voor sieraden en 31% meer voor goudbaren en gouden munten. De totale vraag naar fysiek goud bereikte een recordniveau van bijna 5.000 ton.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Munt Oekraïne 70% onderuit

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De Hryvnia verloor zo’n 35% van haar waarde dit jaar ten opzichte van de Amerikaanse Dollar ( lees het artikel hier). In termijn van goud was de daling veel sterker. Deze week verloor de munt alleen al 7% ten opzichte van goud. In de eerste maanden van 2014 komt  de daling van Hryvnia uit op 69% in termen van goud. De GOUDPRIJS is in deze periode gestegen van 9992 Hryvnia per ounce goud naar 16.880 Hryvnia per ounce goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Bears op de goudmarkt moeten oppassen

Het is en blijft een moeilijke situatie op de goudmarkt. Met de regelmaat van een klok duiken er grote kopers op die de GOUDPRIJS op een mysterieuze wijze naar omlaag duwen. Dat is vorig jaar een paar keer op grote schaal gebeurd, maar ook dit jaar werden al enkele keren op de futuresmarkten short posities ingenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Waarom reageren de COMEX goudmarkten zo traag?

Op de COMEX doet zich het merkwaardige fenomeen voor dat er nog altijd weinig actie wordt vastgesteld. Veel marktpartijen houden het poeder droog ook al heeft de GOUDPRIJS in de eerste maanden van dit jaar een hartverwarmende prestatie afgeleverd. Meestal trekken de verhandelde volumes opnieuw aan wanneer de GOUDPRIJS stijgt.

Dat is deze keer dus niet het geval. Waarom reageren de COMEX goudmarkten zo traag? Wie het antwoord op deze vraag weet mag het ons komen vertellen. Zoals alle andere waarnemers kunnen we ook alleen maar verbaasd toekijken hoe de verhandelde volumes op de COMEX relatief bescheiden blijven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$