Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1081 tot 1085
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Goud en zilver report (Week 17)

De prijzen van goud en zilver kwamen de afgelopen week nauwelijks van hun plek. De GOUDPRIJS steeg van 0,45% naar €942 per troy ounce, terwijl de zilverprijs met 0,28% steeg naar €458,44 per kilo. Interessanter was het nieuws van de afgelopen week. We behandelen Piketty's Gold, de Canadese bank CIBC en een Russische munt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Goudmijnen +22% dit jaar

Het jaar 2013 was een slecht jaar voor de goudmijnen. Door de daling van de GOUDPRIJS daalde de goudmijnen nog veel harder. Barrick Gold Corp daalde van $50 begin 2012 naar een dieptepunt van $14 per aandeel in 2013. Newmont Mining daalde van $60 begin 2012 naar $21 begin van dit jaar. De daling van de GOUDPRIJS heeft ervoor gezorgd dat veel goudmijnen nieuwe projecten in de ijskast hebben gezet en veel meer op de kosten zijn gaan letten. Een aantal goudmijnen zoals AngloGold heeft projecten moeten afstoten om de kosten onder controle te houden.

Bron:
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

GOUDPRIJS presteert het slechtst op dinsdagen

Dit jaar steeg de GOUDPRIJS gemiddeld met 0,2% op alle werkdagen anders dan dinsdag. Dat terwijl de S&P 500 index van Amerikaanse aandelen dit jaar gemiddeld 0,4% verloor op dagen anders dan de dinsdag. Op dinsdagen daalde de GOUDPRIJS met gemiddeld 0,3%, terwijl de aandelenkoersen op deze dag een winst van gemiddeld 0,5% lieten zien. Deze koersbeweging doet vermoeden dat er een correlatie tussen de twee bestaat, namelijk dat beleggers posities in goud omwisselen voor posities in aandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vrees voor inflatie is de reden voor stijging van goud

Waarom stijgt de GOUDPRIJS het ene moment wel en op een ander moment niet? Deze vraag van 1 miljoen valt moeilijk te beantwoorden, want goud heeft zich in het verleden meermaals zeer grillig gedragen. Voorspellingen maken over de evolutie van de GOUDPRIJS heeft dan ook veel te maken met koffiedik kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Ross gelooft in het goud want de 200MA is gebroken

De stijging van de GOUDPRIJS in de afgelopen maanden heeft zijn wortels in een aantal geopolitieke factoren, zo stellen sommige waarnemers. Dat kan ook moeilijk anders want de evolutie van de inflatie heeft tot dus ver op geen enkel moment een vlucht richting goud, zilver, platina of andere edele metalen gestimuleerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$