Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1096 tot 1100
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Oekraïnecrisis doet GOUDPRIJS stijgen naar hoogste peil in drie weken

De escalatie van de crisis in Oekraïne heeft investeerders aan het begin van de week opnieuw veiliger havens doen opzoeken. De GOUDPRIJS steeg vanochtend, na nieuwe spanningen in het land, naar het hoogste niveau in drie weken.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Update week 15. Spanning Rusland en VS loopt op

In week 15 steeg de GOUDPRIJS met ruim 1% naar $1318,50 per troy ounce. De prijs van zilver boekte een minimale plus en eindigde op $19,99 per troy ounce. De ratio goud/zilver eindigde op 1/66. Het nieuws kwam voornamelijk uit de hoek van Rusland. De Russen lijken de rol van de Amerikaanse Dollar steeds meer buitenspel te zetten. Zo bleek dat Gazprom deals wil sluiten in andere valuta’s dan de Amerikaanse Dollar, Rusland bedrijven beloont die buitenlandse beursnotering beëindigen en dat Rusland dreigt gaslevering aan Oekraïne te stoppen wanneer de openstaande rekeningen a $2,2 miljard niet worden betaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Een jaar geleden verloor goud 1/10de van zijn waarde

De grote volatiliteit in de GOUDPRIJS kan nog het best geïllustreerd worden door wat zich op 15 april 2013 afspeelde. Een jaar geleden verloor het goud 1/10de van zijn marktwaarde op één enkele dag. Dat is een fenomeen dat we niet vaak meer te zien zullen krijgen, zelfs niet op een volatiele markt als die van het goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 april 2014

GOUDPRIJS staat er technisch sterk voor

In de eerste 3 maanden van 2014 was het goud weer helemaal terug van weggeweest. De GOUDPRIJS maakte een ritje van ca. 15 procent en er lijkt nog heel wat meer in de pijplijn te zitten. We worden opnieuw om de oren geslagen met de meest optimistische voorspellingen met betrekking tot de GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Indisch goud is duurder dan elders in de wereld

De uiteindelijke uitslag van de Indische verkiezingen zou wel eens van invloed kunnen zijn op de GOUDPRIJS. Dit weliswaar op voorwaarde dat er geen gewapende conflicten die elders in de wereld uitgevochten worden het goud op sleeptouw zullen nemen. Maar we weten allemaal dat India een belangrijke markt is voor goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$