Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1096 tot 1100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vrees voor inflatie is de reden voor stijging van goud

Waarom stijgt de GOUDPRIJS het ene moment wel en op een ander moment niet? Deze vraag van 1 miljoen valt moeilijk te beantwoorden, want goud heeft zich in het verleden meermaals zeer grillig gedragen. Voorspellingen maken over de evolutie van de GOUDPRIJS heeft dan ook veel te maken met koffiedik kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Ross gelooft in het goud want de 200MA is gebroken

De stijging van de GOUDPRIJS in de afgelopen maanden heeft zijn wortels in een aantal geopolitieke factoren, zo stellen sommige waarnemers. Dat kan ook moeilijk anders want de evolutie van de inflatie heeft tot dus ver op geen enkel moment een vlucht richting goud, zilver, platina of andere edele metalen gestimuleerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Wat is er nu eigenlijk aan de hand op de goudmarkt?

Enkele maanden geleden verscheen er een spraakmakend artikel in de Financial Times onder de titel “Gold price rigging fears put investors on alert”. Er was in dat artikel dus duidelijk sprake van “Gold price rigging”, in fatsoenlijk Nederlands: het manipuleren van de GOUDPRIJS in één of andere richting.

Merkwaardig was het verschijnen van dit artikel in de FT, want de Britse kwaliteitskrant had tot dus ver in alle toonaarden ontkend dat er ook maar iets aan de hand was op de goudmarkt. Nochtans bestonden er al heel lang vermoedens dat er iets fout liep bij de fixing van de GOUDPRIJS in Londen. Bij die fixing zijn 5 grootbanken betrokken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Vraag naar goud steeg naar recordniveau in 2013

Hoewel de GOUDPRIJS vorig jaar met 29% onderuit ging was de vraag naar goud vorig jaar ook ongekend groot. Het afgelopen jaar werd er 18% meer goud gebruikt voor sieraden en 31% meer voor goudbaren en gouden munten. De totale vraag naar fysiek goud bereikte een recordniveau van bijna 5.000 ton.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Munt Oekraïne 70% onderuit

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De Hryvnia verloor zo’n 35% van haar waarde dit jaar ten opzichte van de Amerikaanse Dollar ( lees het artikel hier). In termijn van goud was de daling veel sterker. Deze week verloor de munt alleen al 7% ten opzichte van goud. In de eerste maanden van 2014 komt  de daling van Hryvnia uit op 69% in termen van goud. De GOUDPRIJS is in deze periode gestegen van 9992 Hryvnia per ounce goud naar 16.880 Hryvnia per ounce goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$