Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 111 tot 115
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Goud niet aan te slepen door referendum Italie

Het Italiaanse referendum en de daling van de GOUDPRIJS zorgen voor extra drukte in de goudhandel. Bij goudhandelaren als Goudstandaard en Hollandgold kwamen er het afgelopen weekend aanzienlijk meer bestellingen binnen dan normaal. “De drukte is vergelijkbaar met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van een maand geleden en het Brexit referendum van afgelopen zomer”, zo verklaarde Menno Brandsma van Hollandgold tegenover Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 december 2016

Het ergste moet mogelijk nog komen voor goud

2 van ’s werelds top analisten zien nog een moeilijk jaar voor de GOUDPRIJS in 2017. De stijgende rentevoeten en de sterke Amerikaanse dollar zullen er echter voor zorgen dat de prijs van het gele edelmetaal nog verder kan zakken dan nu al het geval is.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

GOUDPRIJS in China stijgt door importbeperking

In China is de premie op goud de afgelopen week gestegen tot $46 per troy ounce, het hoogste niveau sinds januari 2014. De lokale GOUDPRIJS stijgt als gevolg van een importquotum, waardoor banken minder edelmetaal kunnen importeren dan ze eigenlijk zouden willen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 2 december 2016

GOUDPRIJS naar laagste niveau in tien maanden

De GOUDPRIJS zakte donderdag naar $1.166 per troy ounce, het laagste niveau sinds februari. De prijs van goud staat onder druk door de stijging van de dollar en de oplopende rente, omdat het edelmetaal geen cashflow oplevert. Deze week steeg de rente op Amerikaanse staatsleningen naar 2,45%, waardoor veel beleggers het minder aantrekkelijk vinden om een positie in goud te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 november 2016

Een geheim over de goudmarkt

De GOUDPRIJS heeft het niet gemakkelijk. De rentevoeten stijgen, aandelenmarkten tikken nieuwe records aan en het optimisme rond het gele edelmetaal smelt als sneeuw voor de zon. Toch zijn er enkele belangrijke factoren die een sterke positieve invloed hebben op de toekomstige evolutie van de GOUDPRIJS. Dit geheim (eigenlijk zijn het er 2) weet bijna niemand, zelfs de sterkste goudkevers niet.

Fundamenteel gaat het goud nog steeds voor de wind:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$