Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1101 tot 1105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Toekomstverwachting voor goud is positief

Goud begon het jaar meteen goed. De GOUDPRIJS wist namelijk vanaf de eerste handelsdag in 2014 flink te stijgen. En dit is zeker niet onopgemerkt gegaan. Vele investeerders staan weer in de rij voor een positie in goud. Het eerste kwartaal zorgde voor een flinke opleving. Maar hoe ziet de toekomst verwachting eruit voor het goud?

Het eerste kwartaal heeft er voor gezorgd dat het sentiment een stuk positiever is geworden. Aan het einde van 2013 konden wij al concluderen dat de GOUDPRIJS flink was afgestraft. Dit was overigens niet alleen het geval bij goud, andere edelmetalen moesten ook flink inleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 april 2014

Goud is in slecht weer beland

Goud wist deze week opnieuw een nieuwe lagere koers neer te zetten. Deze lagere koers berekenen wij over de laatste zeven weken. Op dit moment lijkt het goud dus nog niet klaar te zijn met dalen. Toch ontvangen we uit verschillende hoeken positief nieuws over de GOUDPRIJS.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Goud onder $ 1300 per ounce

Serieuze steun heeft de GOUDPRIJS gevonden onder $ 1300 per ounce op $1292, hierna vonden er noteringen plaats die weer richting $ 1300 liepen. Door de geluiden die komen uit de V.S. over een aanzwengelende economie moest goud het dus weer eens stevig ontgelden. Volgens Yellen (Fed) zal de rente het volgende jaar gaan stijgen. Dit was voor veel speculanten/beleggers het teken om terug naar dollars en de aandelenmarkten te snellen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Reactie GOUDPRIJS op uitslag van Indische verkiezingen

De Indiërs trekken deze maand naar de stembus, en dat kan ditmaal gevolgen hebben voor de GOUDPRIJS. Op het eerste gezicht lijkt het wel een enigma: wat kan in hemelsnaam het verband zijn tussen de verkiezingen in India en de evolutie van de GOUDPRIJS? Dat het verband er wel degelijk is zal snel blijken.

Indiërs zijn dol op goud, bij grote feesten en bij huwelijken wordt traditioneel goud als geschenk gegeven. De klemtoon van het seizoen van de feesten valt op de tweede helft van het jaar, en dan moeten de verkopers van juweliers en goud letterlijk overuren kloppen, hun winkels worden letterlijk bestormd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

GOUDPRIJS update 3/4 Chinese zilverimport

De Chinese zilverimport is een vreemde eend in de bijt. China importeerde ten opzichte van 2012 in 2013 meer van alle ‘bekende’ edelmetalen (goud, platinum, palladium). Alleen de zilverimport bleef achter. De Chinese zilverimporteurs waren niet gevoelig voor de lagere koersen van afgelopen jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$