Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 1101 tot 1105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Goldman Sachs en Societe Generale houden koppig vol: de GOUDPRIJS zal niet stijgen

Langzaam maar zeker is het sentiment rond het goud verbeterd. De edelmetalen raken hun stigma stilaan kwijt. Over de afgelopen 13 maanden was goud ofwel het favoriete speeltje van de shorters ofwel werden goud, zilver, platina ect. door de investeerders compleet verwaarloosd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Niet iedereen is een goud bull… en dat is maar goed ook!

De GOUDPRIJS heeft een daverende start genomen in 2014 en alles wijst er op dat het beste nog moet komen. Het goud is stilaan momentum aan het opbouwen en dat betekent dat de opwaartse beweging in de komende maanden nog aan snelheid kan gaan winnen. Waar de race zal eindigen valt moeilijk te voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Kan de GOUDPRIJS nog 50 % dalen?

Na de problemen in Cyprus een jaar geleden, dacht iedereen dat de GOUDPRIJS zou stijgen - het tegendeel was waar. Na de uitslag van het referendum in 'De Krim' verwachtte iedereen dat de GOUDPRIJS door $ 1.400 zou stijgen, het tegendeel is weer waar. Toeval of niet, volgens capitalism is freedom zou de GOUDPRIJS wel eens 50 % kunnen dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Justin Smirk: “Goud naar 1011 USD eind 2014″

De GOUDPRIJS heeft dit jaar goed gepresteerd en het is hartverwarmend om te vernemen dat opnieuw heel wat waarnemers rekening houden met een verder herstel bij het goud. Maar er zijn natuurlijk de die-hards beren, zij die zelfs met de sterkste argumenten niet overtuigd kunnen worden van het potentieel van het goud.

Zo hardliner is Justin Smirk, senior economist in Sydney bij Westpac Banking Corporation. Smirk gelooft niet in het goud om de eenvoudige reden dat hij gelooft dat de edele metalen, inclusief ook zilver, platina en palladium, dit jaar hun daling van vorig jaar gewoon zullen verder zetten. Hij verwacht dat 1 troy ons goud op het einde van dit jaar exact 1,011 Dollar zal kosten.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Analisten vergelijken komende goudrally met rally van 2005-2008

Twee analisten van de Royal Bank of Canada Capital Markets zien gelijkenissen tussen de huidige rally in de GOUDPRIJS en de goudrally van 2005 tot 2008 toen de GOUDPRIJS verdubbelde van $450 naar $900 per troy ounce. De analisten, Dan Rollins en Jonathan Guy, noemen geen targets van de GOUDPRIJS in het rapport. Ze verwachten een grote stijging van de GOUDPRIJS op de middellange tot lange termijn. 

Volgens Rollins en Guy heeft de invoering van de goud ETF’s in 2004 een enorme impact gehad op de stijging van de GOUDPRIJS tot de piek in 2012. Een sterke uitstroom uit de ETF’s in 2013 leidde vervolgens tot een van de grootste dalingen in de GOUDPRIJS uit de geschiedenis. De analisten geven aan dat er twijfel is of de rally zich zal herhalen via de instroom van kapitaal in de ETF’s. Maar de laatste cijfers van de GLD tonen aan dat er in de eerste 2,5 maanden voor ongeveer 22 ton goud aan instroom was dit jaar versus een uitstroom van 130 ton goud in 2013. Een behoorlijke ommekeer maar niet de belangrijkste drijfveer van de goudrally die de analisten voorzien. Dit geldt tevens voor de geopolitieke ontwikkelingen zoals in de Oekraïne. Deze spelen wel een rol in de komende rally maar de voornaamste drijfveer zal de vraag vanuit China zijn. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$