Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1101 tot 1105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Reactie GOUDPRIJS op uitslag van Indische verkiezingen

De Indiërs trekken deze maand naar de stembus, en dat kan ditmaal gevolgen hebben voor de GOUDPRIJS. Op het eerste gezicht lijkt het wel een enigma: wat kan in hemelsnaam het verband zijn tussen de verkiezingen in India en de evolutie van de GOUDPRIJS? Dat het verband er wel degelijk is zal snel blijken.

Indiërs zijn dol op goud, bij grote feesten en bij huwelijken wordt traditioneel goud als geschenk gegeven. De klemtoon van het seizoen van de feesten valt op de tweede helft van het jaar, en dan moeten de verkopers van juweliers en goud letterlijk overuren kloppen, hun winkels worden letterlijk bestormd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

GOUDPRIJS update 3/4 Chinese zilverimport

De Chinese zilverimport is een vreemde eend in de bijt. China importeerde ten opzichte van 2012 in 2013 meer van alle ‘bekende’ edelmetalen (goud, platinum, palladium). Alleen de zilverimport bleef achter. De Chinese zilverimporteurs waren niet gevoelig voor de lagere koersen van afgelopen jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

GOUDPRIJS vecht nog steeds

De GOUDPRIJS is nog steeds aan het vechten om niet verder te dalen. Het herstel van de eerste maanden lijkt maar een tijdelijk herstel te zijn. Of zijn er nog lichtpuntjes te vinden voor het goud?

In Japan is de verkoop van goudstaven de laatste weken flink gestegen. Dit komt door de stijging van de omzetbelasting van 5 naar 8 procent. Dit heeft er voor gezorgd dat er op dit moment vanuit Japan een stormloop is naar het goud. Deze kopers zijn op zoek naar winst op de korte termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

GOUDPRIJS kan terugvallen tot 1,100 dollar

In verband met de GOUDPRIJS horen we de vreemdste voorspellingen, waarbij iedereen zijn best doet om met zo straf mogelijke uitspraken naar buiten te komen. In het kamp van de bulls is er natuurlijk Peter Schiff, het boegbeeld van Euro Capital Group, die een believer van het zuiverste water is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Het goud is rijp voor een comeback

Waarnemers die bij het begin van 2013 verklaarden dat het nieuwe jaar een annus horribilis zou worden voor het goud zullen waarschijnlijk met de vinger zijn nagewezen als zijnde gek. Niets wees er immers op dat de GOUDPRIJS over een periode van 12 maanden met zowat een kwart zou depreciëren. Wat nochtans is gebeurd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$