Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 1101 tot 1105
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

3 goedkope goudmijnaandelen

Met de GOUDPRIJS terug onder $ 1.300 hebben de goudmijnaandelen ook een nieuwe tik gekregen de laatste weken. Nochtans staat de reële rentevoet in de Verenigde Staten nog steeds ruim onder 2 %, wat in het verleden altijd positief was voor de GOUDPRIJS. Daarom dat het beter is om voor goudmijnen te kiezen, goudmijnen noteren met een discount ten opzichte van de GOUDPRIJS en bieden de beleggers iets dat goud niet kan bieden: een cash flow.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Sleutel tot herstel in GOUDPRIJS is daar

De laatste maanden heeft er een opvallende verhuizing van het goud van het westen naar het oosten plaatsgevonden. De westerse investeerders kochten per saldo goud terwijl de kopers in de regio Asia Pacific gretig gebruik maakten van de correctie in de GOUDPRIJS om hun posities verder uit te bouwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Goud staat op het punt om te exploderen

Rondom het goud heerst nog altijd de grootst mogelijke onzekerheid. De goudspecialisten zijn in twee kampen opgedeeld die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De pessimisten, waaronder opvallend veel grootbanken, geloven dat het goud geen potten meer zal kunnen breken. Hetzelfde geldt trouwens voor de andere edelmetalen.

De achterliggende reden moet niet ver worden gezocht. De GOUDPRIJS zou zich nog altijd in een downtrend bevinden, het herstel van de afgelopen weken zou niet meer zijn dan een opwaartse beweging in een dalende trend. In technische termen wordt zo’n beweging een ‘dead cat bounce’ genoemd, een term die aan duidelijkheid waarschijnlijk niets te wensen over laat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Daling van de GOUDPRIJS als gevolg van een arbitrage

We tasten nog steeds in het duister over de eigenlijke redenen waarom de GOUDPRIJS in 2013 een oplawaai van zo’n 28 procent heeft gekregen. Zelfs de echte specialisten van de goudmarkt begrijpen er eigenlijk geen snars van. Ze kunnen alleen maar vaststellen dat goud, zilver en de andere edelmetalen naar de slachtbank moesten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Dit is waarom goud zal stijgen, … en China heeft er iets mee te maken

In een interview met Yahoo Finance legt James Rickards uit waarom de GOUDPRIJS de komende jaren 3 tot 5 keer hoger zal staan als vandaag. Er is tot nu toe in de geschiedenis zo' 170.000 ton goud gemijnd, maar een groot deel van dit goud zit ergens vast en wordt niet verhandeld. Het is het verhandelbare goud dat de GOUDPRIJS bepaalt. En China koopt een groot deel van dit verhandelbare goud op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$