Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1116 tot 1120
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Week 13: bankruns,

De GOUDPRIJS daalde afgelopen week 3%. De prijs van zilver daalde minder sterk maar boekte ook een min van 2,3%. De ratio goud / zilver bleef ongeveer gelijk op 1/65. Verder werd deze week bekend dat Irak in februari van dit jaar 36 ton goud kocht. De Russen kochten in februari 7,2 ton goud. David Morgen werd geinterviewd door Greg Hunter en voorspelt een zilverprijs van $100 per troy ounce. In China vonden bankruns plaats bij 2 kleinere banken en de import van goud door China nam in februari met 30% toen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Wat gaat de GOUDPRIJS doen de komende jaren? We vroegen het aan een specialist

Rick Rule, Chairman of Sprott Global Resource Investments Ltd., is een van de slimste mensen als het aankomt op de grondstoffenmarkt, vooral in edelmetalen. Rule heeft samen met Eric Sprott een fortuin verdiend aan de goudsector. Dit is wat hij denkt over de goudmarkt en de richting dat goud uit zal gaan de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

3 goedkope goudmijnaandelen

Met de GOUDPRIJS terug onder $ 1.300 hebben de goudmijnaandelen ook een nieuwe tik gekregen de laatste weken. Nochtans staat de reële rentevoet in de Verenigde Staten nog steeds ruim onder 2 %, wat in het verleden altijd positief was voor de GOUDPRIJS. Daarom dat het beter is om voor goudmijnen te kiezen, goudmijnen noteren met een discount ten opzichte van de GOUDPRIJS en bieden de beleggers iets dat goud niet kan bieden: een cash flow.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Sleutel tot herstel in GOUDPRIJS is daar

De laatste maanden heeft er een opvallende verhuizing van het goud van het westen naar het oosten plaatsgevonden. De westerse investeerders kochten per saldo goud terwijl de kopers in de regio Asia Pacific gretig gebruik maakten van de correctie in de GOUDPRIJS om hun posities verder uit te bouwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Goud staat op het punt om te exploderen

Rondom het goud heerst nog altijd de grootst mogelijke onzekerheid. De goudspecialisten zijn in twee kampen opgedeeld die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De pessimisten, waaronder opvallend veel grootbanken, geloven dat het goud geen potten meer zal kunnen breken. Hetzelfde geldt trouwens voor de andere edelmetalen.

De achterliggende reden moet niet ver worden gezocht. De GOUDPRIJS zou zich nog altijd in een downtrend bevinden, het herstel van de afgelopen weken zou niet meer zijn dan een opwaartse beweging in een dalende trend. In technische termen wordt zo’n beweging een ‘dead cat bounce’ genoemd, een term die aan duidelijkheid waarschijnlijk niets te wensen over laat.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$