Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2575 artikelen gevonden. Artikel 1126 tot 1130
Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Weerstand in GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS lag de laatste dagen van de vorige week weer wat onder druk.  Dit keer door wat positievere data van de economie in de VS. Onder andere het consumentenvertrouwen was toegenomen. Hierdoor trok de aandelenmarkt weer wat aan en moest de GOUDPRIJS iets toegeven.

Bron:
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een bubbel?

De GOUDPRIJS staat op het moment van schrijven op $1.330 per troy ounce, een daling van bijna 31% ten opzichte van het all-time high van $1.920 per troy ounce in 2011. Was dat het einde van een goudbubbel? Of was de prijsbeweging van het afgelopen jaar slechts een gezonde correctie in een bull market?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Eric Sprott over de manipulatie van goud

Eric Sprott ziet interessante ontwikkelingen op de goudmarkt nu er steeds meer indicaties komen over een mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS. Centraal daarin staat het onderzoek van de Duitse BaFin, de chronologie van alle ontwikkelingen hebben niet toevallig een impact op de GOUDPRIJS.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een bubbel?

Analist Dan Popescu legt aan de hand van een aantal grafieken uit waarom hij denkt dat goud (nog) geen bubbel is. Gecorrigeerd voor inflatie is het edelmetaal veel goedkoper dan de piek van 1980 en vergeleken met andere bubbels in aandelen en grondstoffen stelt de rally in goud sinds 2002 nog maar weinig voor. Ook stijgt de GOUDPRIJS veel minder hard dan in aanloop naar 1980.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Daarom koopt China zoveel goud

Marktvorsers proberen al een tijdje te achterhalen waarom China het beschikbare goud in massale hoeveelheden opkoopt. Vaak wordt verwezen naar een gebrek aan vertrouwen in de Amerikaanse dollar als internationale reservemunt, een status die de ‘greenback’ nog steeds bezit.

Maar deze uitleg overtuigt niet iedereen. Sommigen geloven dat er meer aan de hand is. Zo wordt nogal eens verondersteld dat er geheime afspraken zouden zijn gemaakt tussen de Amerikanen en de Chinezen. De Amerikanen zouden de GOUDPRIJS kunstmatig laag houden door ingrepen van de banken, zodat China haar reserves met goedkoop goud kan diversifiëren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$