Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1136 tot 1140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Goud: hadden George Soros en John Paulson gelijk of niet?

Een troy ons goud werd in 2013 28 procent goedkoper. Op de laatste dag van het oude jaar kon de GOUDPRIJS zich lichtjes herstellen, op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar kreeg het herstel wat meer vorm. En in de weken nadien zette dat herstel zich gewoon door. Of daarmee de trend voor 2014 is gezet moet natuurlijk nog afgewacht worden.

Het is overigens van 1981 geleden dat de GOUDPRIJS nog zo’n slecht jaar beleefde. Bovendien was het van 2000 geleden dat er nog een jaar in het rood werd afgesloten. Zilver trad in de voetsporen van het goud, in 2013 bedroeg het verlies voor het witte metaal in totaal 36 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Krijgen we een eerlijkere prijsvorming in de goudmarkt?

Een artikel in de The Financial Times heeft heel wat opschudding gewerkt. ‘Gold price rigging fears put investors on alert’, laat vermoeden dat de geruchten over manipulatie van de GOUDPRIJS wel degelijk op waarheid berusten. Dat betekent dat we mogelijk jarenlang bij de neus zijn genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Bewijzen GOUDPRIJS manipulatie steeds sterker!

In hoeverre zijn de financiële markten gemanipuleerd? De vraag stellen is één, het antwoord geven is echter een heel ander paar mouwen. Maar dat het een en ander niet pluis is, staat als een paal boven water. De manipulatie van de LIBOR rente is al een bewezen feit, er werden in deze zaak al fikse boetes uitgedeeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

GOUDPRIJS stijgt door problemen in Oekraïne

De GOUDPRIJS heeft afgelopen vrijdag het hoogste niveau bereikt in 6 maanden tijd. De oplopende spanningen rondom Oekraïne zorgen ervoor dat beleggers afstand doen van hun stukken in aandelen en de veilige haven zoeken in goud. Dit kan natuurlijk ook grote gevolgen hebben op de koers van goud als deze problemen eenmaal zijn opgelost. Maar omdat de oplossing van deze problemen nog ver weg lijkt kan de GOUDPRIJS nog veel verder gaan stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Goldman Sachs en Societe Generale houden koppig vol: de GOUDPRIJS zal niet stijgen

Langzaam maar zeker is het sentiment rond het goud verbeterd. De edelmetalen raken hun stigma stilaan kwijt. Over de afgelopen 13 maanden was goud ofwel het favoriete speeltje van de shorters ofwel werden goud, zilver, platina ect. door de investeerders compleet verwaarloosd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$