Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1146 tot 1150
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

FED tapert verder, print maandelijks nog steeds $55 miljard

Gisteren heeft de chairman van de FED, Janet Yellen, aangekondigd dat QE zal worden terug gebracht van $65 miljard naar $55 miljard per maand. De beurs in in de VS reageerde negatief. De Dow Jones sloot 0,7% lager voor de dag. De GOUDPRIJS kreeg een flinke tik en daalde van $1356 naar $1327 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Rob McEwen: “Ontwikkelingen in de Krim hebben effect op goudmijnen en GOUDPRIJS

McEwen Mining CEO Rob McEwen vertelt aan Joe Deaux (The Street) dat het Krim referendum om af te splitsen van Oekraïne, een evenement is dat zeker een effect heeft op de lokale goudmijnindustrie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Goud: hadden George Soros en John Paulson gelijk of niet?

Een troy ons goud werd in 2013 28 procent goedkoper. Op de laatste dag van het oude jaar kon de GOUDPRIJS zich lichtjes herstellen, op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar kreeg het herstel wat meer vorm. En in de weken nadien zette dat herstel zich gewoon door. Of daarmee de trend voor 2014 is gezet moet natuurlijk nog afgewacht worden.

Het is overigens van 1981 geleden dat de GOUDPRIJS nog zo’n slecht jaar beleefde. Bovendien was het van 2000 geleden dat er nog een jaar in het rood werd afgesloten. Zilver trad in de voetsporen van het goud, in 2013 bedroeg het verlies voor het witte metaal in totaal 36 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Krijgen we een eerlijkere prijsvorming in de goudmarkt?

Een artikel in de The Financial Times heeft heel wat opschudding gewerkt. ‘Gold price rigging fears put investors on alert’, laat vermoeden dat de geruchten over manipulatie van de GOUDPRIJS wel degelijk op waarheid berusten. Dat betekent dat we mogelijk jarenlang bij de neus zijn genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Bewijzen GOUDPRIJS manipulatie steeds sterker!

In hoeverre zijn de financiële markten gemanipuleerd? De vraag stellen is één, het antwoord geven is echter een heel ander paar mouwen. Maar dat het een en ander niet pluis is, staat als een paal boven water. De manipulatie van de LIBOR rente is al een bewezen feit, er werden in deze zaak al fikse boetes uitgedeeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$