Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1166 tot 1170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Eric Sprott over de manipulatie van goud

Eric Sprott ziet interessante ontwikkelingen op de goudmarkt nu er steeds meer indicaties komen over een mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS. Centraal daarin staat het onderzoek van de Duitse BaFin, de chronologie van alle ontwikkelingen hebben niet toevallig een impact op de GOUDPRIJS.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een bubbel?

Analist Dan Popescu legt aan de hand van een aantal grafieken uit waarom hij denkt dat goud (nog) geen bubbel is. Gecorrigeerd voor inflatie is het edelmetaal veel goedkoper dan de piek van 1980 en vergeleken met andere bubbels in aandelen en grondstoffen stelt de rally in goud sinds 2002 nog maar weinig voor. Ook stijgt de GOUDPRIJS veel minder hard dan in aanloop naar 1980.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Daarom koopt China zoveel goud

Marktvorsers proberen al een tijdje te achterhalen waarom China het beschikbare goud in massale hoeveelheden opkoopt. Vaak wordt verwezen naar een gebrek aan vertrouwen in de Amerikaanse dollar als internationale reservemunt, een status die de ‘greenback’ nog steeds bezit.

Maar deze uitleg overtuigt niet iedereen. Sommigen geloven dat er meer aan de hand is. Zo wordt nogal eens verondersteld dat er geheime afspraken zouden zijn gemaakt tussen de Amerikanen en de Chinezen. De Amerikanen zouden de GOUDPRIJS kunstmatig laag houden door ingrepen van de banken, zodat China haar reserves met goedkoop goud kan diversifiëren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

GOUDPRIJS wordt gedrukt door ‘The Gold Cartel’

De GOUDPRIJS wordt beïnvloed en gedrukt door het zogeheten ‘Gold Cartel.’ Die willen de GOUDPRIJS graag lager zien en proberen dat te bereiken door dumps op de papieren goudmarkt.

In 2011 voorspelde een zekere James McShirley, spreker op de GATA’s London meeting, dat alles op alles zou gezet worden om de GOUDPRIJS omlaag te duwen. GATA staat voor Gold Anti- Trust Action Committee met als spreekbuis de welbekende Bill Murphy.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Update week 9: Goud, Zilver, Bitcoin en Oekraïne

Afgelopen week deed de GOUDPRIJS niet veel en steeg, gemeten in Amerikaanse Dollars, licht. De zilverprijs liet een heel ander beeld zien en daalde (in $) met maar liefst 2,9%.

Het nieuws over Bitcoin was spannender. Mt. Gox bleek eerst al zijn tweets te hebben verwijderd en daarna was het platform offline. Vervolgens werd het faillissement aangevraagd. Ongeveer 6% van alle Bitcoin vielen weg ( klik hier voor het artikel). De prijs van Bitcoin daalde op het nieuws maar herstelde later in de week.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$