Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1171 tot 1175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Dit model voorspelt een verdubbeling van de GOUDPRIJS

Gary Christenson van Gold Silver Worlds stelde een model samen dat volgens hem van 1971 tot 2013 een correlatie had van 0,98 met de “smoothed “ GOUDPRIJS. De kracht van het Equilibrium Gold Price (EGP) ligt er in dat het geen rekening houdt met de GOUDPRIJS, maar met factoren die een invloed kunnen hebben op de GOUDPRIJS. Volgens dit model kan de GOUDPRIJS dan nog eens verdubbelen de komende jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Goud gaat nog veel hoger

De GOUDPRIJS heeft een sterke start genomen in 2014. Maar sterk is een relatief begrip op de markten. Amper 2  jaar geleden stond de GOUDPRIJS boven $1.700 per troy ounce. Beleggers stonden op dat moment te trappelen om op dips goud bij te kopen. Iedereen was op dat moment een beetje goud gek.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Goud en Zilver report (Week 10)

De GOUDPRIJS steeg afgelopen week met een half procent, terwijl zilver 1,88% goedkoper werd. De prijzen van beide edelmetalen kwamen deze week nauwelijks van hun plaats. Wel waren er ontwikkelingen in de valutamarkt, want de euro bereikte door goede macro-economische cijfers uit de Eurozone het hoogste niveau tegenover de dollar sinds oktober 2011.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 maart 2014

Goud: $1.400 op korte termijn haalbaar

De GOUDPRIJS heeft de baisse krachten van zich afgeschud en lijkt op weg naar aanzienlijk hogere koersniveaus. Waar die hogere koersniveaus gesitueerd kunnen worden, durft eigenlijk niemand met enige mate van zekerheid te voorspellen. Er heerst een soort afwachtende stemming.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Banken betrokken bij goud fixing voor de rechter gesleept

Dat was te verwachten: de vijf banken die deelnemen aan de dagelijkse goud fixing in Londen, worden voor de rechter gesleept. En waar anders dan in het Walhalla van de advocatuur, de Verenigde Staten.

Echte zekerheid en helderheid dat de vijf banken, die twee keer per dag deelnemen aan het vaststellen (fixing) van de GOUDPRIJS in Londen, ook buiten hun boekje zijn gegaan, is er nog niet. Tot op heden lopen er diverse onderzoeken naan de al dan niet vermeende manipulatie van de GOUDPRIJS én is er een vernietigend rapport verschenen. Een rapport wat aan duidelijkheid bijzonder weinig te wensen overliet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$