Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1181 tot 1185
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een bubbel?

Analist Dan Popescu legt aan de hand van een aantal grafieken uit waarom hij denkt dat goud (nog) geen bubbel is. Gecorrigeerd voor inflatie is het edelmetaal veel goedkoper dan de piek van 1980 en vergeleken met andere bubbels in aandelen en grondstoffen stelt de rally in goud sinds 2002 nog maar weinig voor. Ook stijgt de GOUDPRIJS veel minder hard dan in aanloop naar 1980.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

Daarom koopt China zoveel goud

Marktvorsers proberen al een tijdje te achterhalen waarom China het beschikbare goud in massale hoeveelheden opkoopt. Vaak wordt verwezen naar een gebrek aan vertrouwen in de Amerikaanse dollar als internationale reservemunt, een status die de ‘greenback’ nog steeds bezit.

Maar deze uitleg overtuigt niet iedereen. Sommigen geloven dat er meer aan de hand is. Zo wordt nogal eens verondersteld dat er geheime afspraken zouden zijn gemaakt tussen de Amerikanen en de Chinezen. De Amerikanen zouden de GOUDPRIJS kunstmatig laag houden door ingrepen van de banken, zodat China haar reserves met goedkoop goud kan diversifiëren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 maart 2014

GOUDPRIJS wordt gedrukt door ‘The Gold Cartel’

De GOUDPRIJS wordt beïnvloed en gedrukt door het zogeheten ‘Gold Cartel.’ Die willen de GOUDPRIJS graag lager zien en proberen dat te bereiken door dumps op de papieren goudmarkt.

In 2011 voorspelde een zekere James McShirley, spreker op de GATA’s London meeting, dat alles op alles zou gezet worden om de GOUDPRIJS omlaag te duwen. GATA staat voor Gold Anti- Trust Action Committee met als spreekbuis de welbekende Bill Murphy.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Update week 9: Goud, Zilver, Bitcoin en Oekraïne

Afgelopen week deed de GOUDPRIJS niet veel en steeg, gemeten in Amerikaanse Dollars, licht. De zilverprijs liet een heel ander beeld zien en daalde (in $) met maar liefst 2,9%.

Het nieuws over Bitcoin was spannender. Mt. Gox bleek eerst al zijn tweets te hebben verwijderd en daarna was het platform offline. Vervolgens werd het faillissement aangevraagd. Ongeveer 6% van alle Bitcoin vielen weg ( klik hier voor het artikel). De prijs van Bitcoin daalde op het nieuws maar herstelde later in de week.

Bron:
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Goud meer dan 1% omhoog door Oekraïne-crisis

De GOUDPRIJS stijgt maandag met meer dan 1 procent op de steeds verder oplopende spanningen in Oekraïne. Amerikaanse goudfutures tikten intraday een GOUDPRIJS aan van 1.345 dollar per ounce.

‘Ik denk dat er op korte termijn steun is voor goud dankzij de onrust. De vraag is nu of de GOUDPRIJS ook door de recente top van 1361,60 dollar per ounce kan stijgen (afgelopen oktober)’, dat zegt beleggingsanalist Joyce Liu van Philips Futures uit Singapore, tegenover persbureau Reuters.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$