Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1196 tot 1200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

De impact van ETF’s op de goudmarkt

2013 was een desastreus jaar voor goud waarbij de GOUDPRIJS zijn hoogste koers reeds bereikte in januari. De GOUDPRIJS daalde ondanks een record vraag naar fysiek goud vanuit de Aziatische landen, met China op kop. De daling van de GOUDPRIJS kan wel eens veroorzaakt zijn door de ommekeer bij de goud-ETF’s.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

De GOUDPRIJS zal al fors hoger staan als de grote massa ontwaakt

De GOUDPRIJS kan nog fors hoger, zeker wanneer inflatie alsnog de kop opsteekt. Traditiegetrouw loopt de grote massa achter de feiten aan en raakt pas geïnteresseerd nadat de GOUDPRIJS is gelanceerd.

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, is al jarenlang een vurig aanhanger van goud. Hij adviseerde de aankoop van goud al een tiental jaar en verwierf zich in de periode tot en met september 2011 een grote schare aanhangers. Toen bereikte de GOUDPRIJS een piek rond de $1.920. Het feestgedruis bij de goudkevers was mijlenver te horen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Goud: pessimisme verdwijnt door de achterdeur

Beleggers kijken sinds kort weer aanmerkelijker positiever naar goud, zo blijkt uit diverse metingen van het sentiment. Het tot voor kort overheersende pessimisme is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Goud is en blijft een ‘asset class’ wat sterke emoties oproept. Nog niet eens zo gek lang geleden zaten goudbezitters in zak en as, getroffen door een pijnlijke koersval van het edelmetaal in 2013. Welnu, met de opmars van de GOUDPRIJS sinds begin dit jaar, valt er weer wat te lachen, al is de weg naar het oude recordniveau van ruim $1.900 nog ver weg, en dat belooft een hobbelige weg te worden.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Goud zet zijn opmars voort, maar pas op voor de stijging van de US dollar!

heeft een mooi rally laten zien in de afgelopen 3 maanden. Het ziet er bovendien niet naar uit, dat de opmars spoedig gaat stoppen. Beleggers moeten echter wel rekening houden met de mogelijkheid, dat de US dollar in waarde gaat stijgen. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor de opmars van de GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Mondiale goudproductie stijgt, voor nu

De mondiale goudproductie bedroeg vorig jaar 2,980 ton. En dat is een lichte stijging van 4 procent versus 2012. Echter, op middellange termijn ligt een stevige daling voor de hand en dat is goed nieuws voor de GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$