Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1241 tot 1245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Is Wall Street opnieuw verkeerd over goud?

De Wall Street banken hebben niet zo'n goede track record wat het voorspellen van de GOUDPRIJS betreft. Na een berenmarkt van meer dan 2 jaar met een scherpe neerwaartse correctie en een brede basis voor een bodem, blijven de grote Amerikaanse banken negatief over de GOUDPRIJS. Net als ze de top niet zagen aankomen, zien ze nu de bodem ook niet passeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Deflatie: slecht voor aandelen – goed voor goud?

Deflatie lijkt het sleutelwoord te worden in 2014. Volgens vele is deflatie ook slecht voor de GOUDPRIJS, maar Financial Sense ziet een scenario waarbij deflatie slecht zal zijn voor de aandelenbeurzen, maar goed voor de GOUDPRIJS. Deflatie zorgt voor onrust op de markten waar de GOUDPRIJS van zou kunnen profiteren. De laatste 10 tot 15 jaar profiteerden obligaties en goud zelfs meer van deflatie dan van inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Speculatie over India ondersteunt de GOUDPRIJS

India blijft een belangrijke rol op de goudmarkt spelen. Dat is eigenlijk helemaal niet naar de zin van de regering in New Delhi, want de goudhonger van haar landgenoten is haar langer een doorn in het oog. Die goudhonger is namelijk zo groot dat ze de lopende rekening helemaal scheef trekt.

De traditie wil dat in India zowel bij huwelijken als bij de grote najaarsfeesten cadeautjes worden gegeven. Wat kan een vrouw meer plezier doen dan gouden sieraden? De Indiase mannen aarzelen niet om diep in de buidel te tasten om gouden juwelen te kopen. Maar daarbij doet zich één groot probleem voor.

Bron:
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

Turken hebben een bijzondere voorkeur voor goud en de volgende grafiek laat precies zien waarom dat zo is. We weten dat valuta over een lange termijn aan koopkracht verliezen, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan per land wel behoorlijk verschillen.

De grafiek laat de ontwikkeling van de GOUDPRIJS zien in 19 verschillende valuta, waarbij de prijs in iedere valuta geïndexeerd is naar 1 januari 1999. Op die manier is het mogelijk om de prijsontwikkeling van goud in verschillende valuta te vergelijken. Zoals u ziet is de GOUDPRIJS in de meeste valuta over de afgelopen 15 jaar drie tot tien keer over de kop gegaan. Dat lijkt veel, maar het is niet is vergelijking met de GOUDPRIJS in Turkse lira.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

De Turkse centrale bank heeft gisteren de rente fors verhoogd, met als doel valutaspeculanten op afstand te houden. De volgende grafiek op Goudstandaard laat zien dat de Turkse munt al jaren aan waarde verliest tegenover goud. Vergeleken met 1999 is de GOUDPRIJS in lira met een factor dertig gestegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$