Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1241 tot 1245
Bron:
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

Turken hebben een bijzondere voorkeur voor goud en de volgende grafiek laat precies zien waarom dat zo is. We weten dat valuta over een lange termijn aan koopkracht verliezen, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan per land wel behoorlijk verschillen.

De grafiek laat de ontwikkeling van de GOUDPRIJS zien in 19 verschillende valuta, waarbij de prijs in iedere valuta geïndexeerd is naar 1 januari 1999. Op die manier is het mogelijk om de prijsontwikkeling van goud in verschillende valuta te vergelijken. Zoals u ziet is de GOUDPRIJS in de meeste valuta over de afgelopen 15 jaar drie tot tien keer over de kop gegaan. Dat lijkt veel, maar het is niet is vergelijking met de GOUDPRIJS in Turkse lira.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

De Turkse centrale bank heeft gisteren de rente fors verhoogd, met als doel valutaspeculanten op afstand te houden. De volgende grafiek op Goudstandaard laat zien dat de Turkse munt al jaren aan waarde verliest tegenover goud. Vergeleken met 1999 is de GOUDPRIJS in lira met een factor dertig gestegen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

GOUDPRIJS daalt in aanloop naar de FOMC

Morgen weten we meer over het monetaire beleid van de Federal Reserve, want dan zal Bernanke voor de laatste keer in de rol van voorzitter een FOMC toelichting geven. Verschillende valuta, maar ook aandelenmarkten en edelmetalen, staan hierdoor onder druk. Beleggers wachten in spanning af of de tapering een vervolg krijgt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

GOUDPRIJS manipulatie kan miljardenboetes opleveren

Dat de GOUDPRIJS is gemanipuleerd de afgelopen jaren staat voor weinigen nog ter discussie. Grote vraag is of de gehele waarheid aan het licht komt, wie de betrokken partijen zijn en wat voor boetes er uitgedeeld zullen worden.

Inmiddels twijfelt er zo goed als niemand meer aan dat de GOUDPRIJS gemanipuleerd wordt. De GOUDPRIJS wordt kunstmatig laag gehouden, zonder dat overigens meteen duidelijk is waarom dit moet gebeuren. Samenzweringstheorieën verwijzen naar China, maar zekerheid daaromtrent kan nergens verkregen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Goud $ 3.300 is geen utopie

Ian Gordon, oprichter en voorzitter van "the Longwave Group" is extreem positief wat de GOUDPRIJS betreft. De GOUDPRIJS heeft eind vorig jaar zijn bodem gezet in de 3e cyclus, nu is het bezig met zijn 4e lange termijn cyclus. Dit zou uiteindelijk de GOUDPRIJS tot $ 3.300 kunnen brengen en de HUI naar 990.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$