EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 1256 tot 1260
Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014

Is Wall Street opnieuw verkeerd over goud?

De Wall Street banken hebben niet zo'n goede track record wat het voorspellen van de GOUDPRIJS betreft. Na een berenmarkt van meer dan 2 jaar met een scherpe neerwaartse correctie en een brede basis voor een bodem, blijven de grote Amerikaanse banken negatief over de GOUDPRIJS. Net als ze de top niet zagen aankomen, zien ze nu de bodem ook niet passeren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 januari 2014

Deflatie: slecht voor aandelen – goed voor goud?

Deflatie lijkt het sleutelwoord te worden in 2014. Volgens vele is deflatie ook slecht voor de GOUDPRIJS, maar Financial Sense ziet een scenario waarbij deflatie slecht zal zijn voor de aandelenbeurzen, maar goed voor de GOUDPRIJS. Deflatie zorgt voor onrust op de markten waar de GOUDPRIJS van zou kunnen profiteren. De laatste 10 tot 15 jaar profiteerden obligaties en goud zelfs meer van deflatie dan van inflatie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 januari 2014

Speculatie over India ondersteunt de GOUDPRIJS

India blijft een belangrijke rol op de goudmarkt spelen. Dat is eigenlijk helemaal niet naar de zin van de regering in New Delhi, want de goudhonger van haar landgenoten is haar langer een doorn in het oog. Die goudhonger is namelijk zo groot dat ze de lopende rekening helemaal scheef trekt.

De traditie wil dat in India zowel bij huwelijken als bij de grote najaarsfeesten cadeautjes worden gegeven. Wat kan een vrouw meer plezier doen dan gouden sieraden? De Indiase mannen aarzelen niet om diep in de buidel te tasten om gouden juwelen te kopen. Maar daarbij doet zich één groot probleem voor.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

Turken hebben een bijzondere voorkeur voor goud en de volgende grafiek laat precies zien waarom dat zo is. We weten dat valuta over een lange termijn aan koopkracht verliezen, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan per land wel behoorlijk verschillen.

Turken hebben een bijzondere voorkeur voor goud en de volgende grafiek laat precies zien waarom dat zo is. We weten dat valuta over een lange termijn aan koopkracht verliezen, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan per land wel behoorlijk verschillen.

De grafiek laat de ontwikkeling van de GOUDPRIJS zien in 19 verschillende valuta, waarbij de prijs in iedere valuta geïndexeerd is naar 1 januari 1999. Op die manier is het mogelijk om de prijsontwikkeling van goud in verschillende valuta te vergelijken. Zoals u ziet is de GOUDPRIJS in de meeste valuta over de afgelopen 15 jaar drie tot tien keer over de kop gegaan. Dat lijkt veel, maar het is niet is vergelijking met de GOUDPRIJS in Turkse lira.

Lees verder op
Geplaatst op: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

De Turkse centrale bank heeft gisteren de rente fors verhoogd, met als doel valutaspeculanten op afstand te houden. De volgende grafiek op Goudstandaard laat zien dat de Turkse munt al jaren aan waarde verliest tegenover goud. Vergeleken met 1999 is de GOUDPRIJS in lira met een factor dertig gestegen.

Lees verder op Goudstandaard.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs