Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 1266 tot 1270
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 januari 2014

De vreemde wereld van goud

Goud heeft een ronduit dramatisch slecht jaar achter de rug. Anders kunnen we een daling met 28 procent over 2013 niet omschrijven. En toch, tóch klopt er iets niet.

Liefhebbers van goud,  en die zijn er toch genoeg, zullen allicht met verbazing naar de GOUDPRIJS ontwikkeling van het afgelopen jaar hebben gekeken. Even slikken: het edelmetaal werd ‘zomaar’ in een jaar tijd 28 procent minder waard. Als u de neiging heeft de geschiedenisboekjes in te duiken, kunnen we u die moeite besparen: dit is het slechtste jaar voor goud sinds 1981. Met die constatering rest de vraag: waarom? Waarom is de GOUDPRIJS zó hard gedaald?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Het portret van een goudkever pur sang

Ron Paul geldt als een echte goudkever. Zijn geloof in het edelmetaal gaat ver, heel ver. Een portret van een man die zich niet uit het veld laat slaan door de gedaalde GOUDPRIJS.

Je hebt mensen die simpelweg bullish zijn voor de edele metalen en je hebt Ron Paul. Dit voormalig Congreslid heeft zijn voorliefde voor de edelmetalen nooit onder stoelen of banken gestoken. Zelfs voor sommige van zijn geestesverwanten gaat de voorliefde van Paul voor goud zelfs iets te ver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Vooraanstaande Chinees: De VS onderdrukt de GOUDPRIJS

De manipulatie van de GOUDPRIJS is een heet hangijzer. Er zijn er die beweren dat de GOUDPRIJS niet gemanipuleerd wordt, er zijn er die beweren dat China achter de manipulatie zit om zo goedkoop goud in te slaag, er zijn er die geloven dat de Verenigde Staten achter de manipulatie zit om de hegemonie van de dollar te bewaren en er zijn er die beweren dat iedereen in het complot zit om de welvaart uit de zakken van de bevolking te schudden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Speculatie op vraag uit Azië stuwt GOUDPRIJS

In 2013 daalde de GOUDPRIJS met 28 procent, de eerste daling sinds het jaar 2000 en de sterkste waardevermindering sinds 1981.

Aan het eind van de middag kostte een troy ounce (31,1 gram) 1224,21 dollar (896 euro), tegen 1202,30 dollar op oudjaarsdag. De speculatie werd onder meer gevoed door het besluit van de Indiase centrale bank om importbeperkingen deels weg te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

Goud zet nieuw jaar goed in

Op de laatste handelsdag van 2013 werd de GOUDPRIJS op 1 seconde met $ 20 naar beneden gedrukt om daarna een even snelle rebounce in te zetten van $ 30. Op de eerste handelsdag van 2014 ging de GOUDPRIJS alvast op zijn elan verder. De eerste handelsdag is traditioneel een goede sentimentindicator. De Chinezen hebben alvast op 31/12 nog snel geprofiteerd van de lagere GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$