Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1296 tot 1300
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 december 2013

'Scherpste daling GOUDPRIJS in dertig jaar'

Goud was dit jaar een van de slechtste beleggingscategorieën. Een daling van de GOUDPRIJS van 28 procent tot circa 1200 dollar (873 euro) per troy ounce (31,1 gram) is de sterkste waardevermindering in bijna dertig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Goud zal stevig herstellen

Zijn er nog goud bulls? Hoewel iedereen tegenwoordig probeert mee te huilen met de wolven zijn er nog wel degelijk fondsbeheerders en waarnemers die geloven dat de bull case voor goud nog steeds ongeschonden is.

Jim Iuorio, managing director van TJM Institutional Services, is zo’n believer, hij is er 100 procent zeker van dat de GOUDPRIJS zal herstellen. Van alle negatieve commentaren over goud ligt hij niet wakker: Iuorio probeert altijd verder te kijken dan zijn neus lang is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

GOUDPRIJS kan profiteren van flaters Bernanke

De GOUDPRIJS heeft weliswaar een ware aderlating ondergaan, maar af en toe mogen de goud bulls toch een bescheiden succesje vieren. Waarschijnlijk had niemand gedacht dat Ben Bernanke hen zo’n succesje zou gunnen en toch is dit wel degelijk het geval.

Mike O’Rourke, handelaar bij JonesTrading, zag de Fed voorzitter stevig de fout ingaan. Hij heeft de geloofwaardigheid van de politiek van de Amerikaanse centrale bank volledig ondermijnd door terug te schrikken voor de reactie van de financiële markten. Om een lang verhaal kort te maken: zal de Fed nu echt resoluut gaan taperen of niet?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 december 2013

Is het wachten op een nieuwe revaluatie van goud?

In de afgelopen honderd jaar is er vier keer een nieuwe GOUDPRIJS vastgesteld voor de Amerikaanse dollar. Komt er weer een moment waarop de VS een nieuwe GOUDPRIJS zal afroepen, om de kredietwaardigheid van het dollarsysteem een boost te geven? Lees de analyse van 24 karaat op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 december 2013

Goud: secular bull market zal zich hervatten

Bar en boos, zo kan de storm worden samengevat die over de goud markt is getrokken. De GOUDPRIJS kreeg geen enkele strohalm om zich aan vast te klampen, maar werd genadeloos onderuit gehaald. Iedereen vraagt zich of hoe lang de malaise bij goud nog kan duren.

Mark O’Byrne, executive director in Dublin GoldCore, heeft als verkoper van gouden baren en munten een jarenlange ervaring met de markt opgebouwd. Voor hem is het sentiment bij de goudhandelaren van doorslaggevend belang en wanneer we ons daarop baseren lijkt het ergste leed geleden.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$