Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1306 tot 1310
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 22 december 2013

Goud en zilver report (Week 51)

De GOUDPRIJS zakte afgelopen week met 2,37%, terwijl de prijs van zilver met iets meer dan 1% onderuit ging. Beleggers reageerden deze week op de tapering door goud in de verkoop te doen. Ook de obligatierentes liepen een beetje op door het besluit van de Federal Reserve. Steeds meer beleggers doen hun positie in goud van de hand, lees alle details op Marketupdate.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

GOUDPRIJS naar laagste niveau sinds 2010

De prijs van goud is vandaag gedaald tot het laagste niveau sinds augustus 2010. De daling volgt op het besluit van de Federal Reserve (Fed) om al volgende maand een voorzichtig begin te maken met de afbouw van zijn ruime stimuleringsbeleid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Goud bevindt zich in dezelfde situatie als aandelen in 2009

Sinds 2002 steeg de GOUDPRIJS met 260 procent, of 23,6 procent per jaar. Sinds 2002 steeg de Dow Jones ongeveer 60 procent, of 5,5 procent per jaar. Lange termijn beleggers waren dus nog steeds beter af in goud dan in aandelen. Sinds 2011 is het plaatje echter helemaal omgekeerd. Maar goud is zo goedkoop en gehaat, dat het zich in dezelfde situatie bevindt als aandelen in 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de goud markt worden steeds sterker

Met goud gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de GOUDPRIJS. Enkele grootbanken hebben mogelijk de goud prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de GOUDPRIJS omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Tweet van de dag: Goudmijnen en hun bodem

Ik heb al meermaals proberen aan te halen dat er een verschil is tussen de GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen. De goudmijnaandelen zijn momenteel zo goedkoop, dat zelfs een verdere daling van de GOUDPRIJS geen desastreuze gevolgen moet hebben voor de goudmijnaandelen op lange termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$