Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1321 tot 1325
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Perfecte storm voor goud?

Volgens Zerohedge wordt de goudmarkt gemanipuleerd door de westerse centrale banken. Dat de GOUDPRIJS op 11 oktober 10 seconden werd onderbroken doordat er een onbekende partij 2,5 % van de jaarproductie op de markt dumpte in 1 minuut, is daar een sterk bewijs van. Maar de centrale banken schieten in hun eigen voeten waardoor goud bijna klaar is voor een perfecte storm.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

India drukt de GOUDPRIJS

Het is natuurlijk de vraag van 1 miljoen maar ze wordt toch regelmatig gesteld: waar zal de GOUDPRIJS een bodem vinden ? Het antwoord op deze belangrijke vraag is moeilijk te geven omdat eigenlijk niemand weet welk aanbod aan goud er nog boven de markt hangt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Is er nog goud in Fort Knox?

Een van de grootste mysteries in het monetaire landschap is de goudvoorraad van Fort Knox. Velen beweren dat er geen ounce goud meer ligt in Fort Knox en dat dit goud stiekem getransporteerd is naar Azië om zo de GOUDPRIJS te kunnen onderdrukken. Voormalig (2006 - 2011) US Mint Director Edmund C. Moy was in Fort Knox en doet zijn verhaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Goud kan herstellen via short covering

De GOUDPRIJS doet het niet onaardig de laatste dagen. Dit heeft vermoedelijk veel te maken met institutionele beleggers die eieren voor hun geld kiezen en hun short posities afbouwen. We staan vlak voor een belangrijke beslissing van de Fed, maar de kans op 'tapering' wordt niet echt hoog ingeschat waardoor de GOUDPRIJS wat van zijn verliezen zou kunnen terugnemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Goudmijnen naderen bodem

Goudmijnen worden over dezelfde kam geschoren als de GOUDPRIJS, maar terwijl er voor de GOUDPRIJS technisch gezien nog ruimte is om verder te dalen - lijken de goudmijnen op een bodem af te stevenen. Het is dan ook belangrijk om een onderscheid te maken, het is niet omdat de GOUDPRIJS daalt - dat goudmijnen ook moeten dalen. Historisch gezien herstellen goudmijnen zelfs enkele maanden voor de GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$