Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1336 tot 1340
Bron: hol.es
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Bitcoin, het nieuwe goud?

Goudgekkies. Ze zijn dit jaar nogal stil op de verjaardagsfeestjes. Niet zo gek, want de GOUDPRIJS is dit jaar al met meer dan een kwart gedaald. Komt niet helemaal overeen met de theorie van de goudliefhebbers. Omdat centrale banken veel geld in het systeem pompen kon het niet anders dan dat de GOUDPRIJS omhoog zou moeten blijven gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Het verhaal van zilver in 5 grafieken

Goud doet het niet al te best dit jaar, maar zilver doet het nog veel slechter. De zilverprijs is hoe dan ook gekoppeld aan de evolutie van de GOUDPRIJS, hoewel het een heel andere dynamiek heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Waarom blijven Chinezen goud kopen terwijl de prijs daalt?

Om te beginnen moeten we een duidelijk onderscheid maken tussen fysiek goud en papieren goud. De evolutie van het papieren goud volgt momenteel totaal niet de evolutie van het fysieke goud. De papieren GOUDPRIJS is een speelbal voor de speculanten. Hoeveel goud er gemijnd wordt, aan munten worden geslagen, China importeert,… hebben totaal geen invloed op de papieren GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Psyche goud belegger ongebroken

Beleggers in goud laten zich niet van de wijs brengen door een slecht verlopen GOUDPRIJS in 2013. Eerder het tegendeel, zo blijkt uit de meest recente cijfers van BullionVault. ‘Buy the dip.‘

Goud krijgt klap op klap te verduren: 2013 wordt het slechtste jaar sinds 1981, of er moet nog een klein wonder gebeuren. Beleggers laten zich echter absoluut niet van de wijs brengen door het negatieve sentiment rond het edelmetaal, zo blijkt uit een recent onderzoek van BullionVault.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Goud daalt onder kostprijs

De GOUDPRIJS blijft dalen en noteert momenteel onder de marginale kostprijs voor goudproductie die ongeveer $ 1.250 - $ 1.300 bedraagt. Indien de daling zich verder zet, komt de marginale cash cost ook snel in zicht, deze ligt volgens Zerohedge rond $ 1.125. Op dat moment zullen steeds meer goudmijnen hun deuren sluiten.

Als de GOUDPRIJS onder de marginale kostprijs noteert, wil dit zeggen dat 10 % van de productie of ongeveer 250 ton per jaar met verlies verkocht wordt. Een groot deel van deze productie komt uit Zuid-Afrika waar snel sociale onrusten de kop op kunnen steken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$