Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1336 tot 1340
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 december 2013

COT Data voorspelt bodem GOUDPRIJS

In juni 2013 bodemde de GOUDPRIJS voor de eerste keer dit jaar met een koers op het laagste niveau in 2 jaar. Op dat moment stonden de commercial gold futures (de goudmijnen) op een zeer laag netto short positie. Ook nu lijkt de GOUDPRIJS rond hetzelfde niveau een bodem te vinden en staan de commercial gold futures voor het eerst sinds 2001 zelfs netto long - aldus  ...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Waarom gaat er zoveel goud naar China?

Terwijl de GOUDPRIJS daalt gaat er steeds meer edelmetaal naar China. Welke conclusie moeten we daar uit trekken? Houden de Chinezen van een gokje en is dat de reden dat ze zoveel goud kopen? Of hebben ze de boeken over de val van Bretton Woods en de London Gold Pool goed bestudeerd?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Hedgefondsen sinds 2007 niet meer zo negatief over goud

De laatste cijfers van de CFTC laten zien dat hedgefondsen in meerderheid anticiperen op een verdere daling van de GOUDPRIJS. De shortpositie steeg naar het hoogste niveau sinds 2007, een indicator dat het sentiment vrij negatief is geworden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Staat goud aan de vooravond van een piek zoals in 1980?

Door de dalende GOUDPRIJS vraagt men zich af of goud een bubbel is of niet. De vergelijking met de goudcrash van 1980 tot 2000 komt steeds vaker om de hoek kijken. Maar is die vergelijking wel terecht?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 8 december 2013

Goud en zilver report (Week 49)

De GOUDPRIJS is de afgelopen week gezakt naar het laagste niveau sinds april 2010. De prijs van zilver is weer terug op het niveau van augustus 2010. De angst voor inflatie is het afgelopen jaar naar de achtergrond verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen betere cijfers over de Amerikaanse economie en stijgende aandelenkoersen. Daardoor raken de edelmetalen uit de gratie bij de belegger.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$