Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1376 tot 1380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Goud: stilte voor de storm

Het is relatief rustig op de goudmarkt. Zowel de stieren als de beren houden zich opvallend stil. Daar kan wel eens snel verandering in komen.

Beleven we de stilte voor de storm op de goudmarkt? De afgelopen dagen viel er merkwaardig weinig te melden over de gebeurtenissen op de goudmarkt. De GOUDPRIJS blijft gevangen in een relatief kleine trading range.

Bron: cfd-handel.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Goud met een laagje suiker

Dit is een nogal vreemde titel, dat geef ik onmiddellijk toe. Toch is het minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt. Het slaat namelijk op de relatie tussen de suikerprijs en de GOUDPRIJS. In een artikel over de huidige situatie op de goudmarkt schrijft de Amerikaanse analist Stuart Thomson van Gracelandupdates.com dat het verloop van de suikerprijs een goede indicator is voor het toekomstige verloop van de GOUDPRIJS.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

FED houdt stimuleringsprogramma op $85 miljard

De Federal Reserve wijzigt niets aan haar monetaire beleid, zo blijkt uit de FOMC notulen die vanavond werden vrijgegeven. De centrale bank blijft $85 miljard in de economie pompen door hypotheekleningen en staatsobligaties op te kopen. De GOUDPRIJS zakte op dit 'nieuws' met 1%, de zilverprijs dook 1,6% onderuit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze drie factoren wegen zwaar op de GOUDPRIJS

Wie wat relevants wil zeggen het toekomstige verloop van de GOUDPRIJS, kan maar beter drie factoren op zijn radarscherm zetten die allesbepalend zullen zijn.

De GOUDPRIJS is aardig opgekrabbeld en danst inmiddels rond de $1350. Dat is nog altijd vér verwijderd van de $1.900 (ooit), maar het sentiment voor de korte termijn is toch gekanteld naar de voor de goud bulls gunstige kant. Hoewel het altijd erg lastig is om veel te kunnen zeggen over het korte termijn koersverloop van de GOUDPRIJS, zijn er wel enkele variabelen aan te wijzen die, voor nu althans, een doorslaggevende rol kunnen spelen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Steeds meer jongeren en kleine spaarders kopen goud

In Duitsland kopen steeds meer jonge mensen en mensen met een bescheiden spaarrekening goud, dat schrijft Deutsche Wirtschaft Nachrichten op basis van een rondvraag onder Duitse goudhandelaren. Daaruit blijkt ook dat men juist meer goud is gaan kopen door de dalende GOUDPRIJS. De verhouding tussen verkoop en terugkoop transacties ligt op 10:1. In Nederland zien we een soortgelijke trend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$