Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 1411 tot 1415
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 oktober 2013

Wie bepaalt de GOUDPRIJS?

De goudhonger van China bepaalt de prijs van het gele edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Peter Schiff: De Fed liegt

Peter Schiff doet behoorlijk veel moeite zich in te houden wanneer Joseph Deaux hem een paar gevoelige vragen stelt omtrent de GOUDPRIJS en de rol van de Fed, zo staat op goudportal. Volgens Peter kan het alleen maar goed zijn voor de GOUDPRIJS indien het schuldplafond verhoogd gaat worden. Het bevestigd namelijk dat de VS nog meer schulden uit heeft staan en vaker de geldprinter moeten aanspreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Kalmte voor de storm in edelmetalen

Een financiële orkaan vernietigde een groot deel van de activa in 2007 - 2008, maar de zondvloed aan liquiditeiten heeft de markten er bovenop geholpen. Dit geeft een vals gevoel dat alles onder controle is en dat de storm definitief voorbij is. Maar in feite zitten we juist in het oog van de storm, daar waar het altijd windstil is voor dat de hel losbarst, aldus SR Srocco Report.

In 2007 werden er amper gouden munten verkocht, het was dan ook de perfecte omgeving voor de beleggers. Na het uitbreken van de financiële crisis, explodeerde de vraag naar golden eagles. De typische marktpsychologie zorgt ervoor dat de vraag afneemt naarmate het gevoel van veiligheid de bovenhand neemt. En dat begrijpen ze bij de Fed en andere centrale banken. Een shake out van de GOUDPRIJS begin dit jaar, heeft het vertrouwen in goud helemaal aangetast.

Bron: goudportal.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Schiff: Fed liegt alles bij elkaar en voorspelling GOUDPRIJS deugt niet

Schiff: Fed liegt alles bij elkaar en voorspelling GOUDPRIJS deugt niet

Peter doet behoorlijk moeite zich in te houden wanneer Joseph Deaux hem een paar gevoelige vragen stelt omtrent de GOUDPRIJS en de rol van de Fed.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Waarom China de GOUDPRIJS veel hoger stuwt

Een gastbijdrage van Olav Dirkmaat van GoldRepublic | De laatste langjarige bullmarkt in goud, en in iedere andere grondstof, vond zijn oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika en de destijds minder verenigde staten van Europa. Het was een tijdperk waarin China in onverbiddelijke armoede verkeerde. Goud was een statussymbool onder gepriviligieerde Chinezen die intiem verbonden waren met het communistische regime. Voor de minder gelukkigen was iedere dag slechts een overlevingsgevecht. Niettemin ontdekten de Chinese communisten geruime tijd voor de val van de Berlijnse muur zelf ook dat hun socialistische heilstaat louter leidde tot schaarste en hongersnood.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$