Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2585 artikelen gevonden. Artikel 1421 tot 1425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Goud en olie kunnen ook zonder manipulatietheorieën fors hoger

Wat is er met goud aan de hand? De goudmarkt zoekt nog steeds naar een verklaring voor de zware prijsval die in twee schuifjes plaatsvond, even los van de forse wip die de GOUDPRIJS gisteren maakte na afloop van de Fed meeting. Helaas is een verklaring daarvoor niet zo simpel. Per definitie worden markten gedomineerd door de wetten van vraag en aanbod.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Von Greyerz: Fed zal niet gaan ‘taperen’

economische lot ligt in de handen van Bernanke. Egon von Greyerz, de stichter van de prestigieuze Zwitserse beleggingsvennootschap Matterhorn Asset Management, zegt dat de Amerikaanse centrale bank níet zal gaan “taperen”. De FED kan zich dit volgens von Greyerz gewoonweg niet permitteren. Hierdoor zou de GOUDPRIJS flink kunnen gaan stijgen. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Dit is wat ‘no taper’ met de GOUDPRIJS doet

Goud stijgt ruim $60,- per troy ounce nadat duidelijk werd dat Bernanke nog niet toe is aan tapering. Het is één van de beste voor goud sinds 2009. De GOUDPRIJS noteert op moment van schrijven een dikke 4,2% in de plus. De zilverprijs staat maar liefst 6% in het groen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Goud en zilver procenten hoger door uitblijven tapering

De GOUDPRIJS steeg met 3% naar €1.009 per troy ounce, terwijl de zilverprijs met meer dan 5,2% omhoog knalde tot €545 per kilogram. Analisten lieten zich verrassen door het besluit van de Federal Reserve om niets te veranderen aan het stimuleringsprogramma van $85 miljard per maand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Volatiliteit in de GOUDPRIJS kan de uptrend niet breken

De GOUDPRIJS heeft een paar volatiele maanden achter de rug en niets laat voorzien dat daar op korte of middellange termijn verandering in zal komen. De volatiliteit bij de GOUDPRIJS kan echter niet beletten dat de uptrend bij de edele metalen in het algemeen en goud in het bijzonder nog niet gebroken is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$