Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1421 tot 1425
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Chinese goudhonger vuurt speculatie goudreserves aan

China is op weg om een record hoeveelheid goud te importeren dit jaar. China is ook op weg om de grootste consument van goud te worden dit jaar, het zal daarbij India voorbij steken. De lagere GOUDPRIJS en de goudrush in China doet de speculatie toenemen over de goudreserves van de Chinese overheid, aldus WSJ.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Dit is unaniem de meest gehate activa van dit moment

De Amerikaanse fiscale en monetaire impasse is compleet door de shutdown van de Amerikaanse overheid en het uitblijven van een oplossing voor de verhoging van het schuldplafond. En toch kan de GOUDPRIJS er niet van profiteren. In feite blijft goud nog steeds de meeste gehate activa op de westerse financiële wereld aldus 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Centrale bank China slaat extra goud in

De Wall Street Journal constateert vandaag in een artikel dat China’s honger naar goud ongekende proporties aanneemt. En dat het niet alleen Chinese consumenten zijn die stevig goud inslaan.

Opnieuw worstelt goud met de, op zijn minst psychologische, grens van $1.300. Dat is toch opmerkelijk. China is een actieve, grote koper van goud, net als India. Wat zeggen wij, maar dat zegt ook de Wall Street Journal. Normaliter drijft een stevige vraag de prijs van een relatief schaars goed op. Mogelijk dat manipulatie van de GOUDPRIJS  hier een niet te onderschatten rol speelt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Frank Homes legt uit waarom de GOUDPRIJS zal stijgen

Het is de eigenschap van goud om te stijgen in waarde wanneer de reële rentevoet onder 2 procent uitkomt, met andere woorden is er een positief sentiment naar goud wanneer de rentevoeten minder dan 2 procent boven inflatie noteren. De huidige situatie heeft dan nog veel in petto voor de GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 oktober 2013

Wie bepaalt de GOUDPRIJS?

De goudhonger van China bepaalt de prijs van het gele edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$