Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 1431 tot 1435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Fysieke vraag zal GOUDPRIJS vanaf nu bepalen

Voor bezitters van goud en/of goudmijnaandelen was de daling van de GOUDPRIJS waarschijnlijk een pijnlijke zaak. De verwachtingen waren hooggespannen en die werden dus niet ingelost. Maar hierbij moeten we toch een relativerende opmerking maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

10 redenen waarom de GOUDPRIJS fors zal stijgen de komende weken

De laatste dagen is er groot optimisme dat het conflict rond Syriƫ werd bedwongen. Dit heeft onder andere de GOUDPRIJS fors parten gespeeld. Je kunt de gevolgen al raden als er nu toch een oorlog zou uitbreken. Volgens SilverDoctors zijn er 10 reden waarom we alsnog een oorlog gaan krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

HSBC verhoogt haar GOUDPRIJS target

Veel waarnemers zitten met de handen in het haar vanwege de daling van de GOUDPRIJS. Komt die er echt als een verrassing? In feite niet, verstandige investeerders hadden kunnen vermoeden dat er iets zou gebeuren wanneer het Syriƫ-verhaal weer naar de achtergrond zou verdwijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

De geschiedenis van goud in een notendop

Onderstaande video legt in het kort de geschiedenis uit van het gebruik van goud als monetaire grondstof. Van de ontdekking door de Egyptenaren tot het misbruik na Bretton Woods. Goud heeft al vele watertjes doorzwommen. De GOUDPRIJS steeg toen we van een vaste goudstandaard naar een losse goudstandaard gingen en nu zal goud terug stijgen in het omgekeerde proces van een losse goudstandaard naar een vaste goudstandaard, want dat is nodig om het misbruik (dat zich uit of zal uiten in de vorm van inflatie) tegen te gaan. Want goud is al eeuwen macht en macht laat zich niet zomaar opzij zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Koop goudmijnaandelen nu de kanonnen bulderen

Vorige week donderdag deed zich een vreemde gebeurtenis voor op de goudmarkt. Een koper dumpte 2,000 futurescontracten op een moment dat het bijzonder kalm was op de markt. Veel aanbod in een dunne markt, de gevolgen laten zich raden. De GOUDPRIJS zakte in 1 klap helemaal door.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$