Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1466 tot 1470
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Flashcrash goud ruikt naar manipulatie

De GOUDPRIJS maakte gisteren een forse duikeling. Nu is het niet meer dan normaal dat de prijs van goud, net als alle andere activa, omhoog en omlaag kan gaan. Ik wil niet tot de groep behoren dat als de GOUDPRIJS omlaag gaat, dat er een complot is en dat als de GOUDPRIJS omhoog gaat, het de normaalste zaak van de wereld is. Maar gisteren was er toch iets speciaals aan de hand, MarketUpdate weet wat...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Beer wordt stier en ziet GOUDPRIJS fors oplopen

Iedereen heeft uiteraard het recht om van mening te veranderen, zeker wanneer zich daar grondige redenen voor aandienen. Zeker op de goudmarkt is het wijzigen van opinies geen ongewoon gegeven. De GOUDPRIJS heeft zich in de afgelopen maanden namelijk volatiel gedragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

GOUDPRIJS stijgt het sterkste in september – hoe ver staan we nu?

De GOUDPRIJS stijgt meestal door twee redenen, we hebben de 'Fear Trade' wanneer mensen goud kopen tegen aankomend onheil, zoals we onlangs gezien hebben met de saga rond Syrië, en we hebben de 'Love Trade' waar de vraag naar fysiek goud in China en India toeneemt door de vele festivals en feesten in deze landen. Dit maakt dat de GOUDPRIJS historisch gezien het beste presteert in september, zo staat op Mineweb.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Goud: Uptrend intact maar kwetsbaar voor verdere consolidatie

De GOUDPRIJS is gisteren weer meer dan 1 procent teruggevallen. De GOUDPRIJS beweegt nu al enkele weken zijwaarts maar blijft in een opwaarts trendkanaal, al neemt de kans op een consolidatie/correctie met de dag toe zegt Kitco.

De stijgende trend sinds eind juni blijft intact op weekbasis, zoals te zien is op onderstaande grafiek. Deze trendlijn biedt een belangrijke steun op $ 1.344, die overeenkomt met het 40-daags gemiddelde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Dit is waarom beleggers liever zilver hebben dan goud

De zilver-ETF was de best presterende ETF in de maand augustus. Terwijl de GOUDPRIJS nog slechts 12 procent boven zijn bodem staat, staat de zilverprijs nog altijd zo'n 20 procent boven zijn bodem. Beleggers zien veel liever zilver dan goud tegenwoordig. Daar zijn verschillende redenen voor zegt MarketWatch.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$