Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1496 tot 1500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Ron Paul gelooft dat GOUDPRIJS kan exploderen

Er zijn goudkevers, er zijn goudstieren en wie weet nog veel meer dieren die geloven in een stijging van de GOUDPRIJS. Er is echter maar 1 Ron Paul en zoals we allemaal weten is die buitengewoon bullish voor de edelmetalen. En dat is dan nog zacht uitgedrukt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

GOUDPRIJS bevindt zich op “Stairway To Hell’ wanneer U.S. schuldenplafond optrekken

In de jaren 70 lanceerde de Britse popgroep Led Zeppelin “Stairway to Heaven”, een song die zonder enige discussie tot de klassiekers van de popmuziek mag gerekend worden. Er is geen enkele top 100, top 500 of top 1,000 waar deze song niet in wordt opgenomen.

Tom Fitzpatrick heeft een alternatieve versie van deze songtitel bedacht, met die opmerking dat er geen enkele link bestaat met de muziekwereld. De GOUDPRIJS bevindt zich op de “Stairway To Hell’ wanneer de U.S. hun schuldenplafond optrekken. Iets wat ze wel zullen moeten doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Dit is wat het slimme geld momenteel koopt

Het "slimme geld", ook wel de hedge funds, fondsbeheerders, de top van de money managers, positioneert zich altijd als eerste in nieuwe trends. Het "domme geld" wordt wel eens verwezen naar de particuliere beleggers omdat die meestal te laat op het feestje verschijnen. Maar waar positioneert het meeste "slimme geld" zich tegenwoordig? In goudmijnaandelen.

De stijging van de GOUDPRIJS naar $ 1.400 werd voornamelijk gedreven door de paniek rond Syrië, maar in tegenstelling tot hoe Wall Street tegenover goud staat (nog steeds vol haat en nijd), gebeurt er van alles onder de oppervlakte op de goudmarkt. John Paulson bijvoorbeeld verminderde zijn blootstelling aan GLD van 21,8 miljoen aandelen naar 10,2 miljoen, maar ...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 september 2013

GOUDPRIJS in augustus met 5 procent gestegen, zilver met bijna 20 procent!

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat augustus een moeilijke maand is geworden voor de markten. De Dollar bereikte een piek voor de afgelopen 4 maanden, het goud kon voor de 2de maand op rij een stijging laten optekenen. De GOUDPRIJS is in augustus met 5 procent gestegen.

De zilverprijs deed er nog een flinke schep bovenop en dikte maar liefst 19,8% procent aan in de maand augustus. Het geeft andermaal aan datgene wat we hier al maanden roepen, namelijk dat zilver de volatiele variant is van goud, zowel naar onder maar vooral ook naar boven!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Vooruitzichten voor goud: steun op $ 1.380 en $ 1.350 – sentiment blijft positief

Op weekbasis verloor de GOUDPRIJS vorige week $ 10,60 en de zilverprijs $ 0,35. Dit zijn minieme dalingen na een sterke reeks die erop wijzen dat beide edelmetalen overkocht waren. Het gebrek aan volume op de dagen dat goud en zilver daalden, wijst erop dat de stijgende trend vermoedelijk verder gezet zal worden. Goud vindt steun op $ 1.350 en $ 1.380, zilver rond $ 23.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$