Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1526 tot 1530
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

De harde realiteit voor de GOUDPRIJS

Daily Reckoning somt 3 belangrijke, korte feiten op over goud. Ze zijn simpel, begrijpbaar maar ontzettend belangrijk om te onthouden voor diegene die in de goudsector willen beleggen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Citi: Het is geen goed moment om goudmijnaandelen te kopen

Volgens Citi Research is de opmars van de goudmijnaandelen de laatste weken nog steeds geen reden om goudmijnaandelen te kopen. De GOUDPRIJS is goed op weg om het eerste jaarverlies op te tekenen in meer dan 10 jaar en de goudmijnaandelen staan voor een derde verliesjaar op rij, aldus MarketWatch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

De turbo bij zilver slaat aan!

Het heeft even geduurd, maar ook de zilverprijs schiet in actie. De prijs van het witte edelmetaal heeft even de schommelingen van de GOUDPRIJS vanop een afstand bekeken, maar deze week lijkt het besluit genomen: we gaan hoger!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

De laatste keer dit gebeurde op de goudmarkt, steeg goud 33 % op 3 weken

Vorige week werden er 23.518 futures short contracts afgebouwd, dit komt overeen met een equivalent van 2.351.800 ounces goud. De laatste keer dat de goudshorts in dergelijk tempo werden afgebouwd, was in de periode 1999/2000. In 1999 steeg de GOUDPRIJS met 33 procent nadat het aantal short in deze hoeveelheid werd afgebouwd. Historisch gezien blijft het aantal short contracten hoog, waardoor er nog voldoende ruimte over blijft voor een gigantische short squeeze bij goud, aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 augustus 2013

Is de stierenmarkt voor zilver dan toch voorbij?

In juli wist de GOUDPRIJS met 5 procent te stijgen terwijl de zilverprijs amper 1 procent duurder wist te worden. In augustus doet de zilverprijs het de laatste dagen dan weer beter dan de GOUDPRIJS. Zilver is normaal gezien meer volatiel dan goud. Is de langdurige stierenmarkt dan toch definitief voorbij of staat er nog vuurwerk te wachten de komende weken/maanden?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$