Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 1531 tot 1535
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Goud wint weer aan glans bij de beleggers

De GOUDPRIJS is vandaag naar zijn hoogste peil van de voorbije twee maanden gestegen. Het edelmetaal piekte op 1.372,51 dollar per ounce (31 gram). Een dag eerder was diezelfde hoeveelheid goud nog zowat 1.318 dollar waard.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Dieptepunt van de GOUDPRIJS achter de rug?

Het zou zomaar kunnen dat het dieptepunt van de GOUDPRIJS achter de rug is. Het heeft alles te maken met het sentiment. Wanneer iedereen bearish is, alleen nog maar lagere koersen verwacht – dàt is meestal het dieptepunt. Immers: iedereen heeft dan reeds verkocht. Net zoals het tegengestelde waar is: wanneer de verwachting van de markt uitsluitend bullish is, rest er niemand meer om te kopen, en ook dan krijg je een omslag. Op vrijdagochtend schommelt de koers van goud rond de $1360 per troy ounce. De prijs zilver staat momenteel op $23,- per 31,1 gram.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 augustus 2013

Aziatische vraag naar goud explodeert

Bullion banks verdienen de laatste tijd grof geld door goud uit de Comex te halen en te verkopen op de Shanghai Gold Exchange. De GOUDPRIJS op de Shanghai Gold Exchange noteert met een premie van $ 22 ten opzichte van de prijs in New York. Deze premie komt er door de ongeziene vraag naar goud in Azië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 augustus 2013

Short squeeze kan GOUDPRIJS in een mum van tijd hoger duwen

Afgelopen maandag bereikte de GOUDPRIJS het hoogste niveau in 3 weken en niets lijkt de opwaartse beweging te kunnen afremmen. Anthony Grisanti, stichter van GRZ Energy op de New York Mercantile Exchange, is zonder meer positief voor het goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 augustus 2013

Ongekende en historische gebeurtenissen op de goudmarkt

Er spelen zich ongekende en historische gebeurtenissen af op de goudmarkt zegt James Turk. De huidige situatie zal zonder twijfel in de geschiedenisboeken komen. Goud zit nu al in zijn zesde week op rij in backwardation, dit is nog nooit eerder gebeurd en is een sterke indicator voor een bodem van de GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$