Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 1531 tot 1535
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Goud: enkele indicaties voor een bodem

Tekoa Da Silva doet geregeld interviews met mensen uit de sector van de goudmijnen. Uit verschillende interviews blijkt dat verschillende analisten een bodem hebben gezien voor de GOUDPRIJS en voor verschillende redenen. Zo zou 28 juni de geschiedenisboeken kunnen ingaan dat de GOUDPRIJS een bodem inzette voor het laatste deel van de stijging in de stierenmarkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Newmont Mining moet $2 miljard afschrijven door daling GOUDPRIJS

Grote mijnbouwbedrijven als GoldCorp, AngloGold Ashanti en Newmont Mining komen met slechte cijfers, omdat ze door de daling van de GOUDPRIJS veel minder geld opbrengst genereren. Newmont Mining moet zelfs $2 miljard afschrijven!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Is er een goudcomplot of niet?

De meeste goudbugs vinden het normaal als de prijs van goud stijgt en zoeken achter een complot als de GOUDPRIJS daalt. Er zijn verschillende complottheorieƫn over goud terug te vinden. De rally van deze week zou ook te maken hebben met de aluminiumfraude, dit zou overgeslagen zijn op de goudmarkt. Maar een complot? Echt?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Goud, tussen hoop en vrees (Kijk op de week)

De GOUDPRIJS heeft er een goede week opzitten. Het begon maandag met een opening die $ 40 hoger lag dan vorige week vrijdag waarmee de weerstand van $ 1.300 ineens werd doorbroken. Dinsdag wist de GOUDPRIJS nog een beetje verder te stijgen naar $ 1.348, maar daar botste het op een volgende weerstand. Wat we de laatste weken zien op de goudmarkt zijn vooral technische bodems en weerstanden. Dit voedt het geloof bij mij dat de goudmarkt een markt is zoals alle andere, waar er weliswaar ingezet wordt op stijgingen en dalingen, maar waar de sterkste wint, niet de beste manipulator.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Goud shorts kunnen mogelijk meer fysieke levering vragen

Over heel de wereld wordt er momenteel jaarlijks zo'n $ 2 biljoen extra geld gecreƫerd uit het niets. Dit komt overeen met 30 procent van de totale waarde van alle goud over heel de wereld (176.000 ton goud aan $ 1.200). De evolutie van de GOUDPRIJS volgt de laatste jaren de evolutie van de globale geldcreatie, al is het nu wel toe aan een inhaalbeweging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$