Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1541 tot 1545
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Wat heeft de Bank of England met 1.300 ton goud gedaan?

GoldMoney's Alasdair Macleod zegt in een interview met Max Keiser dat er mogelijk 1.300 ton goud verdwenen is uit de kluizen van de Bank of England. Deze hoeveelheid zou voldoende zijn om de GOUDPRIJS te onderdrukken in de eerste jaarhelft.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Miljardenverlies voor Zwitserse nationale bank door lagere GOUDPRIJS

De Zwitserse Nationale Bank heeft een verlies van 7,3 miljard Zwitserse frank (bijna 6 miljard euro) gepubliceerd voor de eerste jaarhelft. Dat verlies is het gevolg van een forse afwaardering van haar goudreserves. In dezelfde periode vorig jaar maakte de Zwitserse centrale bank nog 6,7 miljard frank winst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

James Turk legt de backwardation in goud uit

In theorie kan de GOUDPRIJS niet in backwardation gaan zegt James Turk. In het Free Gold Money Report legt hij uitgebreid uit wat backwardation precies inhoudt en hoe het komt dat goud in theorie niet in backwardation kan gaan. Dat het nu toch gebeurt, betekent dat de markten de overhand nemen op de manipulatie van de centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Blowout of crash voor de GOUDPRIJS deze week

Het kan een 'make or break' week worden voor de GOUDPRIJS. Er staan verschillende data en beslissingen op de agenda deze week. De GOUDPRIJS wist de laatste vier weken een winst voor te leggen, maar heeft het de laatste dagen moeilijk om door de weerstand rond de $ 1.350 te breken. Het heeft voorlopig wel een steun rond de $ 1.315. Het kan dus een spannende week worden voor de goudbeleggers, aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juli 2013

Een beter alternatief voor goudmijnen

Na een daling tot onder de $ 1.200 staat de GOUDPRIJS nu al een tijdje terug boven de $ 1.300. Dit heeft ook de goudmijnaandelen geen windeieren gelegd. De meeste goudmijnen zijn de laatste weken met verschillende tientallen procenten gestegen. Maar er is een bepaald segment binnen de goudmijnen dat er bovenuit steekt.

De royalty’sLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$