Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1561 tot 1565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Het is niet de GOUDPRIJS die stijgt, het is de waarde van het fiatgeld dat daalt

Dick Seegers schrijft altijd mooie stukken op Biflatie.nl. In zijn laatste stuk "Maar er is geen goud genoeg…of toch wel?" heeft hij het onder andere over 3 misvattingen dat goud zijn waarde heeft omdat er zo weinig van is. De stock-to-flow ratio zorgt echter voor een andere kijk op de waarde van goud. De waarde van goud blijft in principe gelijk. Een prijsstijging van de GOUDPRIJS is dus in feite een daling van de waarde van het fiatgeld.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Meer lucht in de goudbubbel, maar niet voor lang!

Op de complete markt voor goud heerst een goede stemming, het edelmetaal is namelijk voor het eerst sinds tijdens weer de 1300 dollar grens heengedoken. Voor een troy ounce aan goud moet men op dit moment ongeveer 1321 dollar betalen, een koers die we lange tijd niet hebben gezien bij de goudkoers. Er wordt zelfs gesproken over een ware rally voor de GOUDPRIJS. De recente stijging lijkt echter niets meer dan een scheut extra lucht in de goudbubbel…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

GOUDPRIJS doorbreekt 1300 dollar: dit zijn de volgende weerstanden

De prijs van goud begint de week met een knal. Uit het niets schiet de GOUDPRIJS door de technische weerstand van 1300 dollar/ounce, waar we nu al weken onder blijven hangen.

Dit maakt de weg vrij voor meer prijsspektakel in de komende weken. Hierna ziet u de volgende technische weerstanden voor goud op een grafiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

GOUDPRIJS begint de week met een knal naar $ 1.320

De GOUDPRIJS opent vandaag $ 20 hoger dan vrijdag en schiet daarmee door de weerstand van $ 1.300. De GOUDPRIJS deed het al goed sinds Bernanke liet weten dat het terugdraaien van de monetaire stimulus niet voor morgen zal zijn. Nu heeft ook China maatregelen genomen om de bevolking meer koopkracht te geven. Dit kan de vraag naar fysiek goud weer doen toenemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 21 juli 2013

Goud en zilver report (Week 29)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week met 0,28%, terwijl zilver juist 2,7% goedkoper werd. De afgelopen twee jaar is zilver nog niet zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Lees het volledige artikel op Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$