Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1631 tot 1635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Jim Rogers: “Ja, ik kocht goud bij”

Jim Rogers is de bekendste grondstoffen bull in de financiële wereld. Maar zolang als we Jim al kennen is hij nooit echt enthousiast geweest over de GOUDPRIJS. Hij was fundamenteel wel een koper van goud (wat hij in het voorbije decennium ook regelmatig deed), maar door de aanhoudende stijging bleef hij altijd terughoudend om voluit te gaan.

Hij wachtte liever op een stevige correctie om goud bij te kopen, iets wat hij nu al enkele jaren roept. HAI herinnerde Jim Rogers er gisteren aan dat hij ooit verklaarde om goud te kopen ‘als het naar 1200 dollar afzakt’. Jim heeft het echter zo ver niet laten komen.

Mentale shift...

Bron: fd.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Licht herstel voor goud- en zilverprijs

De prijs van goud klom vrijdag na vier dagen van verlies op de beur van Singapore met 0,7% naar $1293 per troy ounce. In april zakte de GOUDPRIJS ook. De lage prijs leidde tot een opkoopgolf van goud, met name in Azië, waardoor de prijs weer steeg. Het is nog onduidelijk of de prijsdaling van de afgelopen dagen weer zal leiden tot een opkoopgolf.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Lange rijen bij juweliers in Thailand door lagere GOUDPRIJS

In Bangkok was het gisteren extreem druk bij juweliers. De lokale bevolking profiteerde van de grote daling van de GOUDPRIJS en kocht veel meer gouden sieraden dan normaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Dr. Doom koopt deze 3 zaken

Je moet ergens geld verdienen. Waar kan je nu het beste geld verdienen vraagt Yahoo Finance aan Marc Faber. Het is niet gemakkelijk om nu ergens geld te verdienen, maar als tegendraadse belegger zijn er altijd activa te vinden die niemand moet hebben.

De eerste is verrassend genoeg Amerikaanse obligaties. Ten tweede kijkt Faber naar de meest gehate grondstoffen van dit moment: goud en zilver. En tenzij de GOUDPRIJS volledig implodeert, zijn goudmijnaandelen momenteel spotgoedkoop. Ten slotte ziet hij dat de valuta in de groeilanden enorm zwak zijn door de valutaoorlog. Je kunt daar geld mee verdienen door deze valuta te shorten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Goud kan naar $ 900 en de stierenmarkt blijft toch intact

De huidige stierenmarkt van goud wordt wel eens vergeleken met de stierenmarkt in de jaren '70. In die periode ging de GOUDPRIJS van $ 35 naar een intraday piek van iets meer dan $ 900 tegen januari 1980, een stijging met factor x 26. De stijging in de huidige stierenmarkt ging van $ 250 naar $ 1.900, een stijging met factor 7,6. Er is dus nog ruimte in deze stierenmarkt.

Waarom voelt de stierenmarkt van vandaag dan zo anders aan als die van de jaren '70 vraagtLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$