Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1641 tot 1645
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nu niet kijken, maar… CME verhoogt margins op goud!

Het goud likt de wonden na de afstraffing uit de afgelopen weken, waarbij iedereen zich afvraagt wat in feite de uitverkoop bij de edelmetalen heeft veroorzaakt. In ieder geval lijkt de verkoopgolf overdreven, ingegeven door een paniekreactie die zich als een virus over de markten verspreidde.

Bovendien werden enkele belangrijke technische verkoopniveaus doorbroken, waardoor telkens een nieuwe verkoopgolf op gang werd gebracht. Technisch is het goud nu in ieder geval zwaar oversold, de RSI-indicator staat duidelijk in de koopzone. Een technisch herstel is zodoende waarschijnlijk.

Bewegingen in GOUDPRIJS kunnen minder spectaculair worden

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Beleggers dumpen nog steeds GLD

De GOUDPRIJS zakt onder de $1.300 per troy ounce. In euro's zijn we zelfs door de psychologische grens van €1.000 gezakt. De laatste keer dat de prijs van goud op drie cijfers stond was in februari 2011. De zilverprijs zakt ook verder weg, tot minder dan €500 per kilo. Dat is een prijs die we sinds september 2009 niet meer gezien hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Jim Rogers: “Ja, ik kocht goud bij”

Jim Rogers is de bekendste grondstoffen bull in de financiële wereld. Maar zolang als we Jim al kennen is hij nooit echt enthousiast geweest over de GOUDPRIJS. Hij was fundamenteel wel een koper van goud (wat hij in het voorbije decennium ook regelmatig deed), maar door de aanhoudende stijging bleef hij altijd terughoudend om voluit te gaan.

Hij wachtte liever op een stevige correctie om goud bij te kopen, iets wat hij nu al enkele jaren roept. HAI herinnerde Jim Rogers er gisteren aan dat hij ooit verklaarde om goud te kopen ‘als het naar 1200 dollar afzakt’. Jim heeft het echter zo ver niet laten komen.

Mentale shift...

Bron: fd.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Licht herstel voor goud- en zilverprijs

De prijs van goud klom vrijdag na vier dagen van verlies op de beur van Singapore met 0,7% naar $1293 per troy ounce. In april zakte de GOUDPRIJS ook. De lage prijs leidde tot een opkoopgolf van goud, met name in Azië, waardoor de prijs weer steeg. Het is nog onduidelijk of de prijsdaling van de afgelopen dagen weer zal leiden tot een opkoopgolf.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Lange rijen bij juweliers in Thailand door lagere GOUDPRIJS

In Bangkok was het gisteren extreem druk bij juweliers. De lokale bevolking profiteerde van de grote daling van de GOUDPRIJS en kocht veel meer gouden sieraden dan normaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$