Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 1641 tot 1645
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Basis van goudeigenaars kan uitgebreid worden bij uitbodeming GOUDPRIJS

De edelmetalen worden typisch beschouwd als een bescherming tegen inflatie. Dat verklaart waarom goud, zilver etc. zo’n ongenadig pak slaag kregen zodra duidelijk werd dat Federal Reserve Chairman Ben Bernanke liet doorschemeren minder obligaties te zullen inkopen.

De Fed koopt er nu voor een bedrag van 85 miljard Dollar per maand en de vraag lijkt alleen nog te zijn wanneer dat tempo zal vertraagd worden. Een trager tempo betekent minder inflatiegevaar en dus minder vraag naar goud. De prijsval van enkele weken geleden kan zo uitgelegd worden.

GOUDPRIJS kan nog lager

Bron:
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel goud en zilver

De belangstelling voor gouden munten en zilveren munten blijft op recordhoogte, zo meldt Richard Peterson van de US Mint. De prijsdaling van april zorgde voor een explosieve vraag naar fysiek goud en ondersteunde daarmee de GOUDPRIJS .

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Outflows bij GLD is goed nieuws voor de GOUDPRIJS

De grote daling van de voorraad fysiek goud bij de goud-ETF GLD wordt wel eens aangehaald als de grote reden achter de daling van de GOUDPRIJS. Maar volgens Zerohedge is dit in feite een goede zaak voor de GOUDPRIJS. Volgens Zerohedge zitten de grote bullion banks achter deze outflows omdat ze er, rarara, veel geld mee kunnen verdienen.

De outflows uit de goud-ETF GLD begonnen al begin januari, drie maanden voor de grote crash van de GOUDPRIJS. In die periode wist de GOUDPRIJS nog goed stand te houden. De outflows kunnen dus geenszins hoofdverantwoordelijke zijn voor de forse daling van de GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Dit is waarom inflatie er (nog) niet komt

De GOUDPRIJS wordt altijd gekoppeld aan de geldcreatie door de Federal Reserve. Het is voor vele dan ook een verrassing dat de GOUDPRIJS corrigeerde nadat QE 3 (infinity) werd aangekondigd en dat het inflatieniveau omlaag is gegaan. Maar inflatie is vooral afhankelijk van de geldhoeveelheid terwijl de Fed enkele de monetaire basis kan beïnvloeden.

De geldhoeveelheid is de hoeveelheid geld die in de economie terecht komt. Het geld dat de Fed creëert door middel van quantitative easing is de monetaire basis. Door QE verschaft de Fed goedkoop geld aan de banken. Als die banken dit geld niet uitlenen, verhoogt de geldhoeveelheid niet. Aangezien de geldhoeveelheid niet verhoogt, is er ook niet meer geld dat eenzelfde aantal goeden najaagt en blijft inflatie in toom.

Het mooiste meisje aan de bar

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint draait op volle toeren, vraag naar goudmunten blijft uitzonderlijk hoog

Bijna twee maanden na de sterke sell-off in de GOUDPRIJS blijft de vraag naar gouden munten in de Verenigde Staten uitzonderlijk hoog. Vorig jaar verkocht de U.S. Mint 35 miljoen munten, dit jaar is ze op weg naar een verkoop van 45 miljoen munten. De monetaire onzekerheid heeft er zelfs voor gezorgd dat er terug vraag is naar platina munten, aldus Reuters...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$