Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 166 tot 170
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 oktober 2016

GOUDPRIJS – Wat ga je nu doen?

De GOUDPRIJS kende vorige week zijn sterkste daling sinds het gele edelmetaal uit de dood is opgestaan begin 2016. Niet toevallig viel de prijsdaling samen met de Gouden week in China. Tijdens deze feestperiode is de Chinese handel in goud gesloten. Wat kunnen we verwachten nu de Chinezen terug zijn?

De stijging van 2016 was voornamelijk gedreven door een toename van de vraag naar investeringsgoud. Grootste goud-ETF GLD kende een enorme instroom van fysiek goud. Opvallend is dat de prijsdaling van vorige week niet gepaard ging met een daling van de goudvoorraad van GLD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 oktober 2016

Deutsche Bank: de goudcrash is nog maar net begonnen

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat de GOUDPRIJS nog veel verder kan zakken. Het is een mooie rit geweest, maar goud is 20% tot 25% overgewaardeerd, aldus de Chief Global Strategist Binky Chadha. Goldman Sachs daarentegen heeft een andere mening.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

GOUDPRIJS gedaald, kopen of verkopen?

Afgelopen dinsdag zakte de GOUDPRIJS vrij onverwacht met 3,3% tot onder de $1.300 per troy ounce, het laagste niveau in meer dan drie maanden tijd. Op het moment van de prijsdaling steeg de dollar op het hoogste niveau in twee weken tijd en waren verschillende beurzen in Azië gesloten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 oktober 2016

2 grafieken die iedere belegger in goud in het oog moet houden

De GOUDPRIJS kende een fantastische eerste jaarhelft maar verliest de laatste dagen wat van zijn mojo. Na maanden van stilte hoor je dan opnieuw de ene na de andere analist zijn visie verkondigen. De ene ziet een verdere daling, de andere ziet een koopkans. 2 minder bekende grafieken geven een inzicht wat de toekomst kan brengen.

De eerste grafiek betreft de correlatie – of het verband – tussen de GOUDPRIJS en de 10-jarige rente op Amerikaans staatspapier, de US Treasury. Bloomberg Intelligence analist Michael McDonough zegt dat de GOUDPRIJS een sterk verband vertoont met de langetermijnrente in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 oktober 2016

Beleggers dumpen goud! Is er iets ernstigs op komst?

Het was nog eens een klein bloedbad op de goud- en zilvermarkt. Beleggers dumpten edelmetalen alsof het de pest was. De GOUDPRIJS zakte door de barrière van $1.300 waardoor de verliezen verder opliepen. Goudmijnaandelen stonden op een gegeven moment zelfs 10% en meer lager. Toch lijkt deze dump gefabriceerd, net als in 2008.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$