Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 1656 tot 1660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

“De pro’s volgen met argusogen de GOUDPRIJS

Het goud heeft een paar flauwe dagen achter de rug maar daar hoeven we ons niet te veel zorgen over te maken. KKM Financial oprichter & CEO Jeff Kilburg, ook bekend voor zijn regelmatige bijdragen op CNBC, gelooft dat het goud zich technisch volgens het boekje gedraagt.

Goud respecteert de range $1,350 – $1,422, hoewel gisteren de onderkant van die range werd opgezocht. Zolang de GOUDPRIJS aanklampt boven $1,350 is er eigenlijk niets aan de hand. Jeff Kilburg maakt zich sterk dat de institutionele investeerders nu allemaal de evolutie van de GOUDPRIJS zorgvuldig in de gaten houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Goud zal het beter doen in Yen, AUD en euro

Bij gebrek aan een Chinese markt en de daarbij horende dalende vraag naar fysiek goud heeft het voorlopig edelmetaal weinig parten gespeeld deze week. De GOUDPRIJS kon niet overtuigen, maar evenmin maken de aandelenmarkten een goede beurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Indiërs zijn gedoemd om nog meer goud te kopen

Wie gelooft in het goud kijkt hoopvol richting India om een herstel van de GOUDPRIJS tegemoet te zijn. Niet zonder reden overigens, want de bevolking van dat land heeft een heel speciale relatie met edelmetalen. Op de 1ste plaats koopt ze goud voor speciale gelegenheden.

Met name bij huwelijken en bij grote feesten is goud in de vorm van juwelen een dankbaar cadeau. Traditioneel vindt er enige beweging plaats in de GOUDPRIJS wanneer tegen het einde van het kalenderjaar de periode van de grote feesten in India aanbreekt.

Inflatie hedge

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Short squeeze goud voor binnenkort: de bewijzen!!

De fundamenten op de goudmarkt wijzigen in snel tempo. Eind vorig jaar zaten de hedge funds en de grote bullion banks voornamelijk short op de GOUDPRIJS. Met de goud crash van midden april hebben de banken en de hedge funds ontzettend veel geld verdiend en hebben ze hun posities omgedraaid. Met een short squeeze voor de deur staan ze opnieuw klaar om ontzettend veel geld te verdienen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Goud bull heeft nog 2 troeven achter de hand

De goud bulls versagen niet en laten zich allerminst afschrikken door de prijsval bij het goud. Timothy Riddell, head of global markets research Asia bij ANZ, ziet de GOUDPRIJS nu stabiliseren ergens tussen 1,300 en 1,600 Dollar per troy ons, om daarna weer door te stijgen tot boven 1,600 Dollar.

Rick Rule van Sprott Asset Management mag eveneens in het kamp van de goud bulls worden gesitueerd, hij verwacht dat de GOUDPRIJS op lange termijn flink zal stijgen. Maar hij houdt echter nog 2 andere troeven achter de hand die hij ‘The Other Bullion’ noemt.

Voorraden dekken slechts behoeften voor 12 maandenLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$