Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 1666 tot 1670
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Goud heeft een geheime vijand

Kenners hebben zich al suf gepiekerd over de oorzaken waarom de GOUDPRIJS medio april plots in vrije val ging. We zetten nog even een aantal veel geciteerde factoren op een rijtje: geen angstgevoel meer bij de beleggers, een bubbel, de Fed en haar QE en ga zo maar door.

Maar volgens sommige spelers op de markt heeft iedereen 1 belangrijke factor op de markt over het hoofd gezien. Jim Iuorio, TJM Institutional Services managing director en medewerker van CNBC.com’s “Futures Now” lichtte daaromtrent een tipje van de sluier.

Timing is belangrijk

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Waarom de toekomst van goud er zo rooskleurig uit ziet

De toekomst van goud ziet er fantastisch uit. Jim Sinclair zei recent nog dat de grote manipulators van de goudmarkt hun jas aan het draaien zijn en binnenkort de grote vrienden worden van goud. Maar er is veel meer aan de hand. Het goud wacht nog “gouden tijden”. Om te begrijpen waarom goud nog een rooskleurige toekomst voor zich heeft, kijken we eerst even naar de typische karakters van een goudbull.

Ten eerste hebben goudbeleggers een uitgesproken lange termijn visie. Een daling van de GOUDPRIJS bezorgt een echte goudbelegger weinig nervositeit. Het is pas als onze maag begint te keren en we stilaan beginnen twijfelen of we toch niet verkeerd zijn, dat de rest al hun goud al lang heeft buiten gegooid waardoor de bodem is gezet. Deze fase lijkt al achter de rug te zijn met de crash in april. Moest er nog een crash komen, weten de goudbulls dat een herstel er in zit door de immense vraag naar fysiek goud elke keer de GOUDPRIJS daalt.

Realistisch ipv optimistisch

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Staat goud op een keerpunt?

Volgens Peak Prosperity staat de GOUDPRIJS op een keerpunt. De GOUDPRIJS is op zijn minst gezegd niet gunstig geweest voor de beleggers. Sinds de piek is er al 28 % van de prijs afgegaan, voor zilver is dit zelfs 56 %. En het sentiment voor goud is extreem negatief, zeker voor goudmijnen waar vorige maand niemand, maar dan ook niemand nog in geloofde. Is dit het keerpunt? PP gelooft van wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Peter Schiff: meer bullisch voor goud dan ooit

Peter Schiff zegt in een interview met CNBC dat hij nog steeds heel positief is voor de GOUDPRIJS. Diegene die denken dat goud zich in een berenmarkt begeeft, zijn diegene die in de toekomst zullen moeten toegeven dat ze verkeerd waren. Het is nu belangrijk om te kijken naar de obligatiemarkt zegt Schiff.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Bulgaarse goudvoorraad krimpt in waarde

Bulgarije heeft geen goud verkocht, maar toch is de waarde van haar goudvoorraad gezakt. Dat komt omdat de Bulgaarse centrale bank bij een groeiende groep van centrale banken hoort die hun goudreserves waarderen naar de actuele marktprijs. Door de daling van de GOUDPRIJS krimpt het balanstotaal ten opzichte van een aantal maanden geleden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$