Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 1666 tot 1670
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Welke kant gaat het nu op met de GOUDPRIJS?

Nog geen 6 maanden geleden werden er nog goudprijzen van $ 2.000 of $ 2.200 voorspeld, nu zijn de voorspellingen neerwaarts bijgesteld en zijn er zelfs voorspellingen die tot $ 1.000 of lager gaan. Je kunt gemakkelijk 12 analisten en 13 voorspellingen vinden en ergens zal er wel een tussen zitten die uw idee staaft.

Financial Sense bekijkt het vanuit technisch perspectief.

In 2011 topte de GOUDPRIJS nog op $ 1.900, sindsdien gaat het bergaf. Vorig jaar was er nog een rally die duurde tot in oktober. Hierbij werd een lagere top gezet dan die in 2011, wat technisch gezien een slecht teken is. Ook op middellange termijn zijn de technische indicatoren negatief.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Hoe goud kopen

Goud kopen kan op steeds meer verschillende manieren. Men kan in goud investeren door fysiek goud aan te kopen in de vorm van gouden munten en baren maar ook door allerlei producten die via de beurs worden verhandeld. Vaak zijn deze producten relatief goedkoop en is het mogelijk om vrijwel 1 op 1 de GOUDPRIJS te volgen. Er is echter vaak onduidelijkheid over de mate van fysieke dekking van uw belegging. Is er wel echt goud aanwezig in de kluizen waar wordt beweerd dat men het goud voor u beheert, of belegt u slechts in een waardepapiertje gebaseerd op het vertrouwen in de uitgever? Wist u dat er bijvoorbeeld zo’n 100 keer meer goud op papier wordt verhandeld dan wat er wereldwijd fysiek aanwezig is?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

De GOUDPRIJS stabiliseert

Rond het goud is het opnieuw relatief windstil geworden. Wie had gerekend dat de prijsval nog een verlengstuk zou krijgen, heeft alleszins op korte termijn ongelijk gekregen. Er lijkt een pril evenwicht tot stand te zijn gekomen op de goudmarkt, wat bemoedigend kan genoemd worden.

Aan rapporten over het goud is momenteel nochtans geen gebrek. Grosso modo zijn daar 2 strekkingen in te herkennen: de bulls die er geen moment aan twijfelen dat de GOUDPRIJS zal herstellen en de bears die geloven dat het over en uit is met het goud.

Stevige steun op $1,321...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Goud en zilver report (Week 23)

Het wekelijkse overzicht van het laatste nieuws uit de goudmarkt en zilvermarkt. Compleet met de prijsontwikkeling van afgelopen week. De GOUDPRIJS zakte vrijdag na publicatie van het banencijfer in de VS met meer dan 2%. Zilver verloor ruim 4%. Maar gaat het echt beter met de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Speculanten weer iets positiever over goud

Bloomberg schrijft dat speculanten en handelaren weer wat positiever zijn geworden over goud. Het sentiment is nu weer terug op het niveau van 22 maart, voordat de grote daling van de GOUDPRIJS begon. Bloomberg peilt periodiek de stemming onder 19 analisten. Daarvan hielden er vijf rekening met een stijging van de GOUDPRIJS, terwijl acht analisten negatief waren. Zes analisten gaven een neutraal koersdoel voor goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$