Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2581 artikelen gevonden. Artikel 1676 tot 1680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Waarom je goed vast moet houden aan je goud!

Elke keer de prijs voor goud op de beurs naar boven of naar beneden gaat, wegen de beleggers de voor- en de nadelen tegen elkaar af. Het is de papieren GOUDPRIJS die voor kopzorgen zorgt. Het fysieke goud werkt zich ondertussen een weg van de zwakke handen naar de sterke handen. Sterke handen kopen bij de dips, zwakke handen verkopen in paniek.

Of de shake-out van vorige maand de laatste was, zal de toekomst moeten uitwijzen. Het heeft er wel voor gezorgd dat het proces versneld. Hoewel de fysieke kracht niet kan voorkomen dat de prijs eventueel nog lager kan, zijn er voldoende sterke handen die uitreiken naar het fysieke goud. Nu zou dus het slechtste moment zijn om je overtuiging over boord te gooien en over stag te gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Mike “Mish” Shedlock: Bull market goud is NIET voorbij

Credit Suisse zegt in een nota dat goud nog meer onderuit zal gaan aangezien het appetijt voor goud bij de grote investeerders op een 5-jaars dieptepunt staat. De fysieke vraag naar goud vertraagt waardoor de GOUDPRIJS zal terugvallen tot $ 1.100 binnen een jaar en onder de $ 1.000 binnen de 5 jaar. Maar  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Dit is waarom de centrale banken zullen verliezen…

In het artikel "De echte waarde van goud ligt momenteel op $ 10.783/oz" kwam al aan bod dat er maar een mogelijke exit-strategie bestaat voor de centrale banken, namelijk via de opwaardering van de GOUDPRIJS. Uit hetzelfde artikel van GoldMoney komt ook de conclusie waarom de centrale banken gedoemd zijn om hun strijd te verliezen.

[...]

Bron:
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

GOUDPRIJS zal bepaald worden door handel in fysiek goud

Jim Sinclair: “Handel in fysiek goud zal papiergoud vervangen”

Goudanalist Jim Sinclair is van mening dat de GOUDPRIJS in de toekomst bepaald zal worden door de handel in fysiek goud. Momenteel wordt de prijs nog bepaald door de handel in contractuele verplichtingen, ook wel ‘papiergoud’ genoemd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

ETF's moeten 109 ton goud verkopen

Barclays schat in dat beleggingsfondsen die goudstaven bewaren voor de aandeelhouders (zogeheten ETF's) nog 109 ton goud 'teveel' hebben. Door de daling van de GOUDPRIJS willen meer beleggers van hun papieren claimbewijs af. De verkoop van goud door ETF's schept eenmalig extra aanbod en houdt daarmee de prijs laag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$