Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1681 tot 1685
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe ETF's laten Chinezen goud kopen in yuan

China wil een groter gedeelte van de goudmarkt naar zich toe trekken, want met twee nieuwe goud-ETF's kunnen Chinese beleggers rechtstreeks met hun eigen valuta in goud beleggen. De ETF's volgen de GOUDPRIJS aan de Shanghai Gold Exchange.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nieuwe goudcrash in de maak? Chinese markt is 3 dagen gesloten

Vorige week vrijdag daalde de GOUDPRIJS sterk, vlak voor de bekendmaking van het Amerikaanse jobrapport. Verrassend genoeg bood het rapport de exacte uitkomst wat de aandelenmarkten nodig hadden en de GOUDPRIJS onderuit te halen.

SilverDoctors vraagt zich af of “het goudkartel” nu weer zal toeslaan zoals half april aangezien China gesloten is van maandag tot woensdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Welke kant gaat het nu op met de GOUDPRIJS?

Nog geen 6 maanden geleden werden er nog goudprijzen van $ 2.000 of $ 2.200 voorspeld, nu zijn de voorspellingen neerwaarts bijgesteld en zijn er zelfs voorspellingen die tot $ 1.000 of lager gaan. Je kunt gemakkelijk 12 analisten en 13 voorspellingen vinden en ergens zal er wel een tussen zitten die uw idee staaft.

Financial Sense bekijkt het vanuit technisch perspectief.

In 2011 topte de GOUDPRIJS nog op $ 1.900, sindsdien gaat het bergaf. Vorig jaar was er nog een rally die duurde tot in oktober. Hierbij werd een lagere top gezet dan die in 2011, wat technisch gezien een slecht teken is. Ook op middellange termijn zijn de technische indicatoren negatief.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Hoe goud kopen

Goud kopen kan op steeds meer verschillende manieren. Men kan in goud investeren door fysiek goud aan te kopen in de vorm van gouden munten en baren maar ook door allerlei producten die via de beurs worden verhandeld. Vaak zijn deze producten relatief goedkoop en is het mogelijk om vrijwel 1 op 1 de GOUDPRIJS te volgen. Er is echter vaak onduidelijkheid over de mate van fysieke dekking van uw belegging. Is er wel echt goud aanwezig in de kluizen waar wordt beweerd dat men het goud voor u beheert, of belegt u slechts in een waardepapiertje gebaseerd op het vertrouwen in de uitgever? Wist u dat er bijvoorbeeld zo’n 100 keer meer goud op papier wordt verhandeld dan wat er wereldwijd fysiek aanwezig is?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

De GOUDPRIJS stabiliseert

Rond het goud is het opnieuw relatief windstil geworden. Wie had gerekend dat de prijsval nog een verlengstuk zou krijgen, heeft alleszins op korte termijn ongelijk gekregen. Er lijkt een pril evenwicht tot stand te zijn gekomen op de goudmarkt, wat bemoedigend kan genoemd worden.

Aan rapporten over het goud is momenteel nochtans geen gebrek. Grosso modo zijn daar 2 strekkingen in te herkennen: de bulls die er geen moment aan twijfelen dat de GOUDPRIJS zal herstellen en de bears die geloven dat het over en uit is met het goud.

Stevige steun op $1,321...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$