Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 1686 tot 1690
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

ETF's moeten 109 ton goud verkopen

Barclays schat in dat beleggingsfondsen die goudstaven bewaren voor de aandeelhouders (zogeheten ETF's) nog 109 ton goud 'teveel' hebben. Door de daling van de GOUDPRIJS willen meer beleggers van hun papieren claimbewijs af. De verkoop van goud door ETF's schept eenmalig extra aanbod en houdt daarmee de prijs laag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Vooruitblik: Meningen verdeeld over richting van de GOUDPRIJS

Alhoewel de afgelopen week een positieve week was voor de GOUDPRIJS, waarin het edelmetaal een stijging liet zien tot net onder de 1400 dollar grens, zijn analisten voor de komende week onzeker welke richting goud op zal gaan. Volgens de wekelijkse enquête van Kitco waarin investeerders wordt gevraagd naar de verwachtingen van de goudkoers voor de komende week blijkt dat de meningen sterk verdeeld zijn.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Goud en zilver report (Week 21)

De GOUDPRIJS steeg afgelopen week met 1,15%, de zilverprijs bleef vrijwel onveranderd. Marketupdate heeft iedere week een kort overzicht van de laatste nieuwtjes uit de goud- en zilvermarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De stijging van de GOUDPRIJS is een groot misverstand

Beleggers beginnen stilaan te begrijpen dat de oude economische modellen niet meer werken. Zo ook voor goud. Goud kende een sterke stijging in de verwachting van inflatie of zelfs hyperinflatie. Maar ook daarin waren de beleggers verkeerd. Dat is de reden waarom goud nu niet meer aantrekkelijk is. De stijging van de GOUDPRIJS de laatste jaren was gebaseerd op een groot misverstand, zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de GOUDPRIJS nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de GOUDPRIJS, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere GOUDPRIJS.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$