Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1691 tot 1695
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Marc Faber: Koers van mijnaandelen kan verdubbelen

Beleggingsgoeroe Marc Faber denkt dat de aandelenkoersen van goudmijnen kunnen verdubbelen, indien de GOUDPRIJS met 20% stijgt. Opstartende mijnen kunnen moeilijk aan financiering komen als ze tegen de huidige prijs niet rendabel kunnen produceren.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

India importeerde in mei opnieuw veel goud: 162 ton

India heeft de afgelopen maand ongeveer 162 ton goud gekocht geïmporteerd, zo maakte een woordvoerder van het Indiase ministerie van Financiën bekend . Dat was niet alleen meer dan vorig jaar, maar ook veel meer dan waar men op gerekend had. In april werd er ook al meer goud verkocht dan normaal, omdat koopjesjagers profiteerden van de lagere GOUDPRIJS. Het ministerie van Financiën schat de import van goud in de maand april op 142,5 ton, een stijging van 138% ten opzichte van dezelfde maand in 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Stormloop op goud in China, premie voor onmiddellijke levering met factor 4 naar omhoog

Wie had gedacht dat de goudhonger van de Chinezen is gestild, heeft het fout voor. Er woedt een heuse stormloop op goud in China, bij wijze van spreken probeert elke Chinees van de huidige lage GOUDPRIJS om zijn portie goud – in welke vorm dan ook – in huis te halen.

Chinezen zijn geen geduldig volkje, ze willen hun goud meteen. Hier en nu dus. Zelfs wanneer dat voor gevolg heeft dat ze een premie voor fysieke levering moeten betalen. De stormloop op goud in China heeft dergelijke vormen aangenomen dat die premie met de factor 4 naar omhoog is gegaan.

Binnenlandse vraag overtreft binnenlands aanbod

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

James Turk: Goud staat voor periode gelijk aan die van 2008 – 2011

In een zeer interessant gesprek tussen Greg Hunter van USAWatchdog en James Turk verklaart Turk hoe hij de ontkoppeling tussen de fysieke goudmarkt en de papieren goudmarkt ziet. Dit zal leiden tot hogere prijzen voor goud én zilver. De fundamenten voor een hogere GOUDPRIJS blijven intact en de fysieke vraag naar goud is robuust.

De problemen van de laatste jaren blijven hetzelfde vandaag. De centrale banken kopen tijd voor de overheden, maar die doen er niet veel nuttigs mee....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Barclays: ‘Goudmijnen op een keerpunt’

Nu de GOUDPRIJS aanstalten maakt op een dubbelde bodem in de grafiek, kijken plots weer veel partijen in de richting van goudmijnaandelen.

Barclays pakt uit met een research note over de sector, waar Barron’s de hand op wist te leggen. Analist van dienst Farooq Hamed gelooft dat de goudmijnsector voor een keerpunt staat:

Over de waardering heeft de analist het volgende te zeggen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$